Els Mossos recuperen a Bordils un iPhone robat a una botiga de telefonia de Suïssa

La propietària de l'aparell va localitzar el telèfon a través de l'aplicació iCloud

Els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement del cas a través de la trucada d'una dona de nacionalitat suïssa que els va exposar que a finals d'octubre havia portat a reparar el seu iPhone a una botiga de Ginebra però que li van extraviar. Com que la dona tenia activat un sistema de localització a l'aparell (iCloud), va poder esbrinar que la senyal que emetia el mòbil provenia de la zona de la C-66, entre Celrà i Bordils.

Els mossos li van demanar a la dona que els fes arribar el mapa on apareixia la posició exacta del telèfon, així com la marca, model i número d'IMEI (Identitat Internacional d'Equip Mòbil). Amb aquestes referències, una patrulla de la comissaria de Girona es va adreçar al lloc indicat i van localitzar un home dins d'un bar de Bordils. Fetes les comprovacions, portava a sobre el telèfon indicat.

Els agents li van comissar el terminal i el van denunciar penalment per un delicte de receptació.


Posteriorment, la policia va contactar amb la propietària de l'aparell per comunicar-li que l'havien trobat i recomanar-li que formalitzés una denúncia per sotracció davant la policia suïssa.

El passat 25 de novembre els mossos van lliurar el telèfon mòbil al Consolat General de Suïssa a Barcelona, per tal que la policia de Ginebra el fes arribar a la propietària.

Les autoritats suïsses continuen les seves investigacions per determinar les circumstàncies de la sostracció de l'aparell de telefonia a la botiga.

Els mossos recomanen als propietaris de telèfons mòbils que activin els programes de rastreig, si els seus aparells el porten incorporat, ja que la seva eficàcia ha quedat demostrada en nombrosos casos de furts o robatoris.