UP vol que el rescat dels ramats a la muntanya siguin gratuïts

El sindicat remarca que els que han quedat aïllats no es poden localitzar en un sol dia

Unió de Pagesos reclama al Departament d'Agricultura que no cobri als ramaders una part del cost del servei d'helicòpters per trobar els animals que van quedat atrapats al Pallars Sobirà i a la Val d'Aran a causa de les nevades sobtades de les últimes setmanes, tal com van anunciar la conselleria.

El sindicat considera que la situació derivada de les darreres nevades "no té res a veure amb una possible negligència per part dels ramaders", ja que "aquests estaven informats de la possibilitat que es produïssin nevades fortes i van baixar tots els animals que van poder però no els van trobar tots abans que comencés a nevar". Segons UP, els ramats que han quedat aïllats no es poden localitzar en un sol dia a causa de les distàncies i les condicions meteorològiques.

Unió de Pagesos reclama al Govern que reconsideri la decisió que els ramaders hagin d'assumir part del cost del rescat dels animals, tenint en compte que "els pastors de muntanya porten a terme una important tasca mediambiental, a més de la ramadera". El sindicat traslladarà aquesta petició a Agricultura per tal que sigui el departament qui assumeixi la totalitat de les despeses.