Judici per estafar 462.000 € a una dona amb 4 línies de tarot inexistents

El fiscal demana quatre anys de presó per a la principal acusada i tres anys per al segon implicat

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest matí dos acusats d'estafar més de 462.000 euros a una dona holandesa que va invertir en la compra de cinc línies de tarot inexistents. Segons el fiscal, els acusats van fer creure a la víctima que els diners que enviava des d'Holanda anaven a pagar sous de les tarotistes, les centraletes i fins i tot la publicitat del negoci.

Aquest matí durant la vista els acusats han negat els fets i han acusat la dona d'utilitzar-los per blanquejar diners. El fiscal demana quatre anys de presó per a la principal acusada i tres anys per al segon implicat. L'acusació particular ha elevat la seva petició a sis i cinc anys consecutivament. La defensa manté que són innocents.

Els acusats són Godelieve Anais de B. i Soufian Z, ambdós amb negocis a Girona, a qui el fiscal acusa d'haver enganyat una dona holandesa amb la suposada venda d'unes línies de tarot. Els fets que s'han jutjat aquest dimecres a la secció tercera de l'Audiència de Girona es remunten al 2007, quan els processats van quedar amb la víctima per oferir-li formar part d'un negoci com a directora. Es tractava de comprar cinc línies de tarot que, en teoria, estaven a la venda i aportar diners per al manteniment de les centraletes, la publicitat i el pagament dels sous de cinc treballadores.

Per consolidar el negoci, el fiscal recull en l'escrit que fins i tot hi va haver una trobada a l'Hotel Carlemany entre la víctima i una dona -que no s'ha aconseguit identificar- que es faria passar per la dona que volia vendre les suposades línies de tarot. El fiscal destaca que els dos processats van aprofitar-se del desconeixement que la víctima tenia sobre la llengua i la legislació espanyoles per estafar-la de manera continuada durant pràcticament un any. Després d'un primer ingrés de 10.000 euros, la víctima va anar fent ingressos mensuals fins arribar a ingressar als comptes dels acusats un total de 462.562 euros. 

L'acusen de voler blanquejar capitals

Durant el judici, la principal acusada ha negat en reiterades ocasions els fets i ha assegurat que només es va reunir una vegada amb la víctima però a principis del 2009. Segons el seu relat, la dona holandesa li va demanar ajuda perquè tenia problema amb l'hisenda del seu país. Segons la seva versió, la dona holandesa volia que li signés un paper on deixés constància que havia tingut negocis a l'Estat per tal de poder justificar per què havia estat enviant diners. Segons la versió de la processada, la dona només volia blanquejar diners. "Ella m'ha arribat a amenaçar, tinc por d'aquesta senyora", ha manifestat. 

Una explicació similar ha donat l'altre acusat, Soufian Z, que ha reconegut que havia conegut la víctima el 1998 i que havien mantingut el contacte des de llavors. "Ella em donava diners i em feia regals", ha explicat l'home. Aquest acusat ha reconegut que ingressava diners procedents d'Holanda a un compte seu però que ho feia perquè tenien un acord amb la víctima. Segons ha explicat, ell retirava tots els diners i la víctima es traslladava fins a Girona on ell els hi retornava personalment. Així ho va fer en més d'una desena d'ocasions, segons ha assegurat durant el judici.

Després del judici, el fiscal ha mantingut la pena de quatre anys de presó i una multa de 4.320 euros per a Godelieve Anais de B., i de tres anys de presó i multa de 3.240 per a l'altre acusat. L'advocat de l'acusació particular, Marc Molins, ha elevat la petició que havia fet inicialment a sis anys de presó per a l'acusada i a cinc per l'altre processat. L'advocat de la defensa, Joan Pere Zapata, ha mantingut que els seus representats són innocents. El judici ha quedat vist per a sentència.