Detingut un piròman autor de 10 incendis forestals a Blanes

L'han localitzat amb tres encendors al damunt després de ser denunciat per la seva parella per amenaces

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Blanes (Selva) han detingut aquest migdia a Blanes un home de 38 anys, veí de Sabadell i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d’un delicte d’incendi forestal i d’un delicte de robatori amb força a l’interior de vehicle.
 
Al voltant de les 10 del matí, els mossos han tingut coneixement que a la zona boscosa propera al barri de Valldolig de Blanes s’hi havien detectat fins a deu incendis forestals. Mossos i bombers s’han adreçat lloc per tal de controlar els focs.
 
Els Bombers de la Generalitat han constatat que es podria tractar d’incendis provocats, per la qual cosa els mossos han iniciat la recerca del possible causant dels focs. Al dispositiu de localització també s’hi han afegit efectius de la Policia Local de Blanes.
 
A la poca estona els policies han localitzat un home, que vestia amb roba fosca i portava tres encenedors, que ha estat identificat com a presumpte autor dels focs.
 
Els mossos han comprovat que es tractava d’un home que havia estat denunciat per amenaçar a la seva parella la nit anterior. Tot apunta que després de la discussió, l’home s’havia amagat al bosc de la zona on s’havien provocat els incendis. En total hi ha hagut uns mil metres quadrats de massa forestal afectada.
 
Després de diverses comprovacions, els agents han trobat indicis que apuntaven que l’autor dels focs seria l’home que havien localitzat, per la qual cosa ha quedat detingut.
 
També s’ha comprovat que durant la seva fugida, l’home havia intentat forçar un vehicle per sostreure’l. Va desistir en veure una patrulla policial per les rodalies i finalment només va sostreure diversos objectes de l’interior del vehicle.
 
El detingut, que té antecedents, passarà properament a disposició de jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes.