El Girona no aixeca el cap

Empat a 2 davant el Tenerife en un partit que havia aconseguit remuntar

Dubtes i més dubtes. El Girona ha sumat un punt dels últims nous possibles i la zona de descens cada vegada està més a prop. A més, els locals hauran d’afrontar, en només 15 dies, cinc (tres de lliga i dos de Copa del Rei) partits en un dels moments més fràgils pels gironins.

Els locals han presentat canvis en l’onze inicial amb cinc (Richy, Matamala, Jofre, Timor i Ivan López) novetats respecte el partit anterior (1-0) a Saragossa, però ni això ha servit de revulsiu per un equip que ha pagat car una primera part desastrosa.

Superats en tot

El Girona de Ricardo Rodríguez ha realitzat una de les pitjors primeres parts de la temporada, amb fases de desconnexió total que podien haver provocat marxar al descans amb més d’un gol de desavantatge. Per sort, fins i tot Timor, amb un gran llançament de falta, podia haver deixat el marcador en taules al final dels primers 45 minuts.

El Tenerife d’Álvaro Cervera ha avisat ja en els primers compassos del matx i una centrada al segon pal d’Ayoze, que havia marxat d’Ivan López, l’ha estat a punt d’aprofitar Aridane. A l’acció següent, el davanter de Vecindario no ha perdonat i ha avançat als chicharreros amb una rematada rasa i ajustada al pal dret després d’un xut de Chechu que havia rebotat en un defensor local.

A l’equador, quan el Girona encara no havia trobat la fórmula de superar la línia de pressió dels canaris, Ayoze ha tingut l’oportunitat de guillotinar qualsevol reacció dels blanc-i-vermells. Primer, superant a Becerra en u contra u i enviant la pilota al lateral de la xarxa quan ja s’havia quedat sense angle després d’una greu errada de Migue i, posteriorment, amb un altre u contra u davant el porter gironí, que aquesta vegada ha salvat amb el peu.

Montilivi murmurava amb raó i el públic, escàs com de costum, ha fet sonar algun xiulet en alguns trams on veia com el seu equip estava perdut a sobre del terreny de joc. Bordas, com Timor, també hauria pogut neutralitzar el gols dels visitants abans d’arribar a la mitja part, però el seu xut ha anat al cos de Roberto.

Rentat de cara

Tot feia pensar que, després del descans, el Girona havia de sortir amb una actitud diferent i així ha estat. Ivan López, amb una bona internada i perfilant-se cap al mig amb la seva cama dolenta, l’esquerre, ha etzibat un bon xut que Roberto ha pogut aturar però, no obstant això, ha deixat l’esfèrica morta a l’àrea petita i, després d’un intent de Jandro, Bordas ha culminat la jugada en l’empat. Era el gol 300 del Girona des de que va a tornar a Segona Divisió a la temporada 2008-2009 i el segon del manresà.

Repercutir, era potser el que també volia l’entrenador asturià. El gol no ha estat fruit d’una jugada fortuïta, i el locals han canviat radicalment la seva imatge fins al punt d’aconseguir capgirar el marcador. Una altra gran internada d’Ivan López ha portat el segell del segon gol dels de Ricardo Rodríguez, amb una bona passada del lateral valencià cap a Bordas, que ha definit pel pal curt amb precisió per fer el seu segon gol de la tarda. Res a veure amb la primera funció. El malson dels últims minuts a Montilivi

Conscient de la importància dels tres punts, el Girona ha endarrerit la seves línies per evitar mals majors i s’ha apoderat de la pilota per impedir que el Tenerife posés setge a l’àrea local, però el malson dels punts perduts en l’últim quart d’hora a Montilivi a tornat a fer acte de presència quan el rival tan sols s’havia apropat a la segona meitat. Un altre rebot, ha deixat al central Bruno amb una posició idèntica a la d’Aridane a la primera part i ha creuat l’esfèrica sense que Becerra hi pogués fer res.

A la part final, el Girona ho ha intentat amb un gran Ivan López, que ha exigit a Roberto una bona estirada després d’un xut força llunyà. El cert és que, amb un joc irregular, volen 2 punts més de Montilivi.