El suposat estafador apallissat ha identificat als dos mossos que van presenciar l'agressió

El denunciant assegura que el van atacar 5 empresaris i dos mossos d'esquadra de Figueres

El ruandès va denunciar que cinc homes, suposadament els dos empresaris, els dos policies i una cinquena persona, l'havien lligat de mans i peus i després, apallissat mentre ho gravaven tot amb un telèfon mòbil. L'estafador va assegurar que dos dels homes es van presentar com a policies i que va veure que un d'ells duia una pistola.

Els empresaris, dos germans i amos de Grues Font, van ser estafats per l'apallissat, que els va comprar un camió pagant amb bitllets falsos. Un dels dos detinguts va admetre a la policia que s'havien reunit amb el ruandès, amb qui els dos empresaris es 'van empentar'. Segons explica, durant la trobada l'empresari va trucar també a un amic seu, mosso d'esquadra, i poc després va venir també un altre agent, que van escorcollar el ruandès per identificar-lo. En cap cas, afirmen, van lligar o apallissar-lo.

Els dos empresaris, que van estar ingressats a presó uns dies, estan imputats per un delicte de lesions i de detenció il·legal, ja que el ruandès afirma que el van traslladar amb una furgoneta fins a una nau industrial, on va rebre la pallissa, i amb la qual després el van traslladar fins a deixar-lo caure al mig de la ronda de Figueres.

Per la seva banda, la Divisió d'Afers Interns va iniciar una investigació a petició del jutjat d'instrucció número 3 de Figueres, arran de la qual la Direcció General de la Policia va suspendre cautelarment de sou i feina els dos agents de l'ABP de Figueres.