Sis ferits en un incendi a un pis de Salt

Els bombers han desallotjat més d'un centenar de veïns com a mesura preventiva

Sis persones han resultat ferides de diversa consideració aquest dijous a la matinada en un incendi en un bloc de Salt (Gironès). El foc s'ha produït quan faltaven pocs minuts per a les dues de la matinada al carrer Abat Oliva, 32. Un home de 39 anys ha resultat ferit greu amb cremades de tercer grau al braç i a la mà i el Servei d'Emergències Mèdiques l'ha desplaçat a l'Hospital Trueta de Girona.

El SEM també ha atès 5 persones més ferides lleus per la inhalació de fum. Es tracta de quatre homes de 49, 55, 37 i 48 anys i un menor. A més, una menor de 13 anys convalescent d'una operació quirúrgica, ha estat traslladada a l'Hospital de Santa Caterina.

Fins al lloc s'hi han desplaçat vuit dotacions dels Bombers que han comprovat que el foc afectava la cambra de comptadors, situat a l'entrada de l'edifici de cinc plantes d'alçada, a un nivell inferior. El fum ha afectat l'escala comunitària i un pis de la quarta planta ha quedat afectat per la temperatura i el fum. Al voltant de dos quarts de tres de la tarda el foc ja estava apagat.


Com a mesura preventiva s'han desallotjat els veïns de l'immoble afectat, una cinquantena, 8 veïns de l'edifici del número 30, i 50 veïns del bloc número 34. Poc després de les tres de la matinada, els veïns dels edificis annexos a l'afectat ja han pogut tornar als seus domicilis.

Els veïns de l'edifici del número 32 han estat reallotjats per l'Ajuntament de Salt. Fins al lloc s'hi ha desplaçat també vuit patrulles del cos dels Mossos d'Esquadra a més d'efectius de la Policia Local i tècnics de l'Ajuntament.