El festival Acústica de Figueres té assegurada la continuïtat durant els pròxims tres anys

Enguany comptarà amb un pressupost de 140.000 euros

Després de mesos de reunions entre l'Ajuntament i l'empresa promotora, aquest dilluns s'ha rubricat el conveni que garanteix la continuïtat del festival durant els pròxims tres anys. L'aportació municipal per aquest 2010 és de 140.000 euros, que inclou els 40.000 euros que hi ha destinat la Diputació de Girona. L'Ajuntament també es compromet a cedir la infraestructura de la qual disposa i que durant nou anys ha aportat a l'empresa organitzadora, Promo Arts Music.

L'alcalde Santi Vila s'ha felicitat per aquest acord, ja que 'més enllà del color polític a l'Ajuntament, garanteix la continuïtat d'un dels esdeveniments més importants que se celebren a Figueres i, a la vegada, un dels festival musicals amb més prestigi del país'.

Per la seva banda, el director del Festival Acústica, Xavi Pascual, ha assenyalat que 'ara podrem treballar amb la perspectiva i tranquil·litat que dóna tenir garantida la continuïtat del festival durant els propers 3 anys'.

En perill des de fa uns mesos

Quan Santi Vila va decidir el febrer passat destituir el regidor de Cultura, Ciro Llueca, pel descontrol pressupostari que hi havia a la seva àrea, va explicar que aquesta mala gestió dels recursos comprometia 'seriosament' i 'posava en risc' alguns serveis bàsics i activitats culturals, com era el festival Acústica i la biblioteca municipal. L'acord signat aquest dilluns allarga almenys en els pròxims tres anys la vida d'aquest festival.