La PAH no marxarà del bloc de Salt si no hi ha un 'reallotjament col·lectiu' per a les famílies

Només una vuitantena de persones decideixen "resistir" a l'edifici

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona no marxarà del bloc ocupat a Salt fins que tinguin garantit el "reallotjament col·lectiu" per a totes les famílies. Els representants de la PAH demanen "més temps" i asseguren que no actuen per "caprici", sinó seguint els desitjos dels habitants de l'edifici.

La PAH insisteix que, de moment, només tenen sostre garantit per a cinc famílies i apunten que la solució ideal seria trobar un bloc sencer per a tots els ocupants.

És evident, però, que el bloc han perdut suport i només una vuitantena de persones han decidit "resistir" per evitar el desallotjament, que es podria dur a terme en qualsevol moment a partir d'aquest dimecres per ordre judicial.

14 sol·licituds

La Generalitat ja ha rebut catorze sol·licituds d'habitatge protegit de famílies que viuen al bloc ocupat per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) a Salt (Gironès). En una primera tongada de peticions, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya va rebre sis sol·licituds, de les quals cinc van acabar aprovades i una s'hauria denegat. Dimarts, van registrar set noves sol·licituds i aquest dimecres n'ha arribat una darrera.

En total, el Govern té sobre la taula per resoldre vuit demandes d'habitatge a preu assequible. D'aquesta manera, totes les famílies que actualment viuen al bloc de Salt (catorze) haurien demanat un lloc on viure quan s'executi l'ordre de desallotjament de l'edifici. Les 14 famílies que viuen al bloc ocupat de Salt ja han demanat a la Generalitat un habitatge protegit per no quedar-se al carrer un cop es desallotgi el bloc. A les primeres sis sol·licituds ja tramitades, dimarts se n'hi van sumar set més o aquest dimecres han presentat la darrera. De totes les sol·licituds, cinc estan aprovades i els pisos estan a disposició de les famílies.

La Mesa d'Emergències Socials de la Generalitat analitzarà els propers dies la resta de peticions per veure si compleixen els requisits exigits. Els habitatges que la Generalitat ha posat a disposició de les famílies afectades, s'ofereixen en lloguer per un termini de dos anys, prorrogable fins a quatre, amb unes mensualitats que en cap cas superen els 50 euros.