Una Mosso d'Esquadra adopta un gos que el seu amo va intentar matar

En Thor va rebre sis punyalades i va estar dotze dies ingressat per recuperar-se de les ferides

En Thor és un Labrador de menys de dos anys, amb el pèl negre llustrós i molt afectuós. Veient-lo córrer darrere una pilota, ningú diria que fa menys d'un mes va rebre sis ganivetades presumptament de mans del seu amo. Quan una patrulla dels Mossos d'Esquadra va trobar el gos agonitzant a les 3 de la matinada a Palafrugell, el van portar immediatament a un veterinari.

"Aleshores ja em vaig dir que si se'n sortia, me'l quedava", recorda Lorena Morillas, una agent de la comissaria de la Bisbal d'Empordà. Així, quan li van donar l'alta, en Thor es va convertir en un membre més de la seva família. "Al principi tenia por dels gestos bruscos, però és un gos molt noble i molt agraït", ha explicat l'agent.

El dia 1 de novembre, un veí de Palafrugell va veure un home clavant diverses ganivetades a un gos. Immediatament, va avisar els Mossos d'Esquadra. Era de matinada, cap a les 2, i una patrulla va anar fins al lloc per intentar trobar l'animal. "Quan vam arribar, poca estona després vam veure un home que anava amb la roba plena de sang i duia el mànec d'un ganivet a la butxaca", recorda una de les agents dels Mossos d'Esquadra que va intervenir en l'actuació, Lorena Morillas.

Morillas és agent de l'última promoció dels Mossos d'Esquadra i una amant dels animals. Per això, diu que quan ella i el seu company de patrulla van saber que hi podia haver un animal malferit en perill, no van parar fins que el van localitzar, de nit i recercant per una zona fosca amb llanternes. "Vam trobar un rastre de sang i el vam seguir fins al fons d'un mur", recorda l'agent. Segons van descobrir els agents, l'home havia clavat diverses punyalades al gos i, després, l'havia llançat daltabaix per un mur.


"En Thor estava molt malferit, ple de sang", recorda Morillas. Aleshores, es van coordinar amb la sala per intentar trobar un veterinari proper que estigués de guàrdia aquella nit. "Ens van informar que n'hi havia un de proper, però que no podia venir a buscar el gos", explica l'agent que afegeix que llavors van decidir portar-lo ells mateixos. Van fer falta tres agents perquè el gos pesa molt i, sinó, no el podien portar.

Quan van arribar al veterinari, va ser quan Lorena Morillas va decidir que si el gos se'n sortia, se'l quedaria ella. "Vaig pensar que si era possible me'l quedaria jo, perquè no tornés amb el seu propietari que sembla que és qui el maltractava", explica l'agent. I així va ser, el Labrador va estar dotze dies ingressat fins que li van treure els punts. A banda de les sis ganivetades, també va tenir un pneumotòrax i van haver de ser pacients per descobrir si alguna de les punyalades li havia afectat la musculatura.


"Li hem hagut de fer radiografies per veure si el pulmó funcionava correctament i estem molt contents perquè està tot bé, només cal que guanyi una mica de pes", diu la nova mare adoptiva d'en Thor. De fet, Thor és el nom amb el qual l'ha batejat perquè, coincidint amb l'estrena de la pel·lícula, va pensar que era un nom que se li esqueia molt perquè simbolitzava força. "Qui millor que ell per portar-lo", diu Morillas.

En Thor encara té cicatrius de les ganivetades i, segons explica l'agent, al principi era una mica poruc i s'ajupia quan sentia algun crit o veia algun gest brusc. Tot i això, assegura que és un gos "molt noble i molt afectuós". De fet, ha explicat que quan estava malferit a terra s'hi van apropar amb prudència perquè pensaven que podia alterar per defensar-se però no ho va fer. "Jo crec que sabia que li estàvem salvant la vida", opina Lorena Morillas.

Ara, en Thor s'ha integrat perfectament amb la seva nova família, amb la Lorena Morillas i la seva parella, en Marc, i també amb la seva germanastra, l'Audrey, un altre gos a qui van adoptar. "A l'Audrey la vam trobar en una caixa amb dos cadells més, i ens la vam quedar", recorda l'agent.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el mateix 1 de novembre l'home que van trobar ple de sang i amb el mànec d'un ganivet. Era l'amo d'en Thor però va negar que l'hagués apunyalat. Està pendent de passar a disposició judicial. Els Mossos li atribueixen un delicte relatiu a la protecció de la flora, fauna i animals domèstics. El detingut és un home de 36 anys, nacionalitat espanyola i veí de Palafrugell.
  • L'agent Lorena Morillas explica que van portar el gos al veterinari i que se'l volia quedar © ACN