Maten deu cavalls i tres cabres d'un familiar autor del crim al cementiri de Figueres

Han descobert els animals morts aquest diumenge al matí

Els Mossos d'Esquadra han confirmat que s'han localitzat morts deu cavalls i tres cabres en un tancat de Vilamalla (Alt Empordà), situat a prop de l'ajuntament del poble, que serien propietat d'un dels familiars de l'home que presumptament va matar a trets un altre jove d'ètnia gitana el dia de Tots Sants a les portes del cementiri de Figueres.

En principi, els autors de la matança serien familiars de la víctima que haurien accedit a la quadra aquesta passada nit de dissabte a diumenge. El cuidador del tancat ha estat qui ha trobat els animals morts aquest diumenge al matí i ha avisat a quarts de dotze als Mossos d'Esquadra. De moment, els agents estan investigant els fets.

L'alcalde de Vilamalla, Carles Àlvarez, ha confirmat la macabra troballa però no ha volgut fer declaracions al respecte. Aquesta no és la primera vegada que el crim que es va produir el passat dia de Tots Sants a Figueres porta cua. L'assassinat es va produir l'1 de novembre a les portes del cementiri de la capital de l'Alt Empordà.

En principi, els dos homes - la víctima i l'agressor- es van començar a barallar a l'interior del cementiri. Les famílies van aconseguir separar-los però, posteriorment, el presumpte agressor va disparar tres trets a la víctima que van causar-li la mort. L'agressor va ser detingut en el mateix lloc dels fets i, posteriorment, els Mossos d'Esquadra van detenir dues persones més, familiars del presumpte homicida i que estarien relacionats amb el crim.


Des del primer moment, els Mossos van desplegar un dispositiu al barri de Sant Joan de Figueres i als accessos de la ciutat per evitar possibles revenges. Un operatiu que es va allargar durant diversos dies per mantenir la seguretat ciutadana al barri on vivia diversos familiars del presumpte agressor. Tot i això, dos dies més tard, el 3 de novembre, un grup d'entre deu i vint persones- familiars de la víctima- van entrar dins d'una de les cases d'un familiar de l'agressor esbotzant la porta i van destrossar tot l'immoble. Dos dies més tard també van entrar en un altre immoble d'un altre familiar del presumpte homicida.