La PAH seguirà lluitant malgrat el desallotjament de dimecres al bloc ocupat

A l'edifici actualment hi viuen 36 persones

La PAH de Girona ha donat a conèixer que el Jutjat d'instrucció número 3 de Girona ja els ha notificat la propera data de desallotjament, que serà el dimecres 27 de novembre a partir de les vuit del matí. Des de la plataforma asseguren que continuaran "lluitant" i que volen "resistir" el màxim temps possible fins que es realitzi la votació que determinarà si la Generalitat aposta perquè s'aturi el desallotjament. Actualment, en el bloc de Salt hi viuen 36 persones - 14 famílies i 17 infants- que aquest dissabte han fet una reunió per decidir el seu futur. "Ha estat tant imminent que ens ha deixat parats i costa de pair", ha explicat la portaveu de l'entitat, Marta Afuera.

En principi, Afuera ha explicat que totes les catorze famílies han decidit quedar-se al bloc de Salt i "lluitar". "Per nosaltres la victòria és no renunciar, arribar fins aquí és un èxit enorme, no podem llançar la tovallola, i el nostre objectiu és resistir com a mínim fins el proper 5 de desembre quan al ple de la Generalitat es votarà la proposició per demanar al Jutjat una pròrroga del desallotjament ja que actualment la Generalitat és l'administració encarregada de reorganitzar les famílies afectades que viuen al bloc", ha detallat Afuera.

En aquest sentit, la PAH ha assegurat que "totes les persones" estan convidades a donar suport a l'entitat i, per això, obriran les portes del bloc el proper dimarts 26 de novembre, a les sis de la tarda, i esperen que passin la nit al bloc. "En aquests moments de estafa i crisi generalitzada nosaltres sempre defensarem i lluitarem pel dret a l'habitatge", ha insistit. En aquest sentit, Afuera ha volgut subratllar que tots els inquilins decidiran individualment si volen continuar al bloc o s'estimen més marxar. "En cap cas volem coartar la seva llibertat, només cal que ens comuniquin la seva decisió per així poder-nos organitzar", ha comentat.

Segons la portaveu de la plataforma, la notícia del nou desallotjament ha caigut un gerro d'aigua freda al bloc. "Al ser tant imminent, és un tema que ha costat de pair, les famílies ho sabien, ho hem treballat però sempre és difícil", ha explicat. En principi, la plataforma té previst anar davant de la Generalitat aquest dilluns per fer més pressió i està en contacte amb la CUP, ICV, PSC i ERC per demanar al banc Sareb que aposti pel lloguer social. A més, la plataforma també està treballant en un projecte per crear petites cooperatives que ajudin a aquelles famílies més necessitades que no poden assolir els costos d'un lloguer social.