Les pluges desapareixeran al llarg del dia i entren noves ventades amb ratxes de més de 90 km/h

Protecció Civil manté l'alerta del pla Inuncat per l'acumulació de grans quantitats d'aigua i cabals elevats

Les pluges desapareixeran al llarg d'aquest dimarts però els cabals del Ter, Fluvià, Ter i Anoia segueixen elevats per les aigües que van recollint durant el seu curs i encara poden provocar situacions de risc.

En aquest sentit, Protecció Civil manté l'alerta del pla Inuncat per l'acumulació de grans quantitats d'aigua i els cabals elevats. De cara a aquest vespre, entraran noves ventades que poden portar ratxes de vent de més de 90 km/h als dos extrems del país i aquest dimecres també al Pirineu Occidental.

Així mateix, per aquest dimarts i dimecres es manté la situació de risc per mal estat de la mar, des del Garraf fins a l'Empordà, amb onades que poden superar els 2,5 metres. Protecció Civil demana que s'extremin les precaucions pel risc de forts vents i pels efectes de les darreres pluges, sobretot en zones inundables.

L'Agència Catalana de l'Aigua informa que els cabals dels rius Fluvià, Besòs i Ter van a la baixa i si no es produeixen més precipitacions es normalitzaran amb poques hores. El cal del riu Besòs a Santa Coloma de Gramenet ha registrat a mig matí 14,5 m3/s, mentre que ahir a la tarda va arribar als 111 m3/s, i el cabal del Ter se situava aquest matí a 55 m3/s a Torroella de Montgrí, mentre que ahir a la tarda va arribar als 120 m3/s. Així mateix, el cabal del Fluvià ha registrat aquest matí 40 m3/s a Esponellà, davant dels 200 m3/s d'ahir, i el cabal de l'Anoia se situava aquest matí a 8 m3/ al gual de Martorell, quan ahir va arribar als 40 m3/s.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, hi ha diverses afectacions a causa de la meteorologia adversa. Hi ha tallades per inundació dues vies a l'Alt Empordà, la GIP-5129 a Vilafant i la GIV-6226 a Garrigàs; la neu talla la BV-4024 de Bagà al Coll de Pal i obliga a circular amb cadenes a la BV-4031 de Castellar de N'Hug a la Molina i també a la C-142b de Vaquèira al Pla de Beret i a la C-28 de Vaquèira -Port de la Bonaigua- al Refugi d'Ares.