Protecció Civil alerta de l'augment del cabal dels rius Besòs, Ter i Fluvià

Les últimes pluges fan créixer el cabal del riu Fluvià fins als 180 m3/s

Protecció Civil ha alertat de l'augment del cabal dels rius Besòs, Ter i Fluvià. El riu Besòs registra un cabal alt a tota la conca i, en aquest sentit, el Pla d'Emergència del Parc del Besòs ha elevat aquesta migdia l'alerta a la fase de crisi.

Així mateix, hi ha risc hidrològic al Fluvià pel creixement del riu aigües avall d'Esponellà i també a la conca de l'Alt Ter per cabal molt alt al seu pas per Ripoll. Protecció Civil demana extremar les precaucions en zones inundables. Des de la mitjanit de dissabte a diumenge s'han registrat precipitacions destacables, per exemple a la Vall d'en Bas s'han recollit 119 litres, a Molló les pluges han deixat 117 litres, a Girona, 116, a Tarragona, 107.

El Fluvià ple

Les últimes pluges han fet créixer el cabal del riu Fluvià fins als 180 m3/s al seu pas per Esponellà, segons dades de l'Agència catalana de l'Aigua. El riu Besòs ha arribat a un cabal màxim de 150 m3/s a Santa Coloma de Gramenet, el Ter ha assolit un augment de cabal fins a 150 m3/s a Torroella de Montgrí i 115 a Ripoll.

Protecció Civil ha alertat de l'augment del cabal d'aquests riu i demana extrema la prudència en les zones inundables. Des de la mitjanit passada i fins aquest migdia s'han registrat precipitacions destacables, per exemple a la Vall d'en Bas s'han recollit 119 litres acumulats, a Molló les pluges han deixat 117 litres, a Girona, 116, a Tarragona, 107, i a Cruïlles, 105 litres.

Segons les previsions meteorològiques, les pluges persistiran durant aquesta tarda i la pròxima nit i de cara a aquest dimarts al matí quedaran restringides a les comarques del nord i nord-est.