El banc Mare Nostrum ofereix a la PAH traslladar-se a un altre bloc en lloguer social a Salt

Marta Afuera diu que és una "bona notícia" i espera poder negociar aviat les condicions

Un centenar de membres de la PAH es van traslladar dijous a Madrid per pressionar el banc Mare Nostrum i aconseguir forçar una negociació per trobar una sortida al bloc de Salt. Durant la reunió, i en nom de la comunitat de veïns de l'edifici, la PAH va entregar una sol·licitud demanant que s'aturés el procés penal de desallotjament i que es trobés una alternativa per a les famílies que hi viuen.

Durant la reunió, segons explica la portaveu de la PAH Marta Afuera, el banc Mare Nostrum els va oferir traslladar-se a un altre edifici de Salt mateix, gestionat per l'entitat bancària i pactar un preu de lloguer social. Afuera ha afirmat que, a priori, és una opció ben rebuda perquè això permetria que les famílies que viuen al bloc continuessin unides. A més, també ha explicat que podrien arribar a crear un lloguer comunitari perquè hi ha algunes famílies que sí que tenen ingressos però altres que no.

Segons Afuera, les famílies del bloc no es volen separar perquè després de viure un període molt dur d'emergència personal i d'habitatge, han començat a recuperar l'autoestima i a ser feliços gràcies al bloc ocupat a Salt.

De moment, però, aquest és un primer oferiment del banc Mare Nostrum que encara no té cap més concreció. "En hem d'asseure a parlar i negociar i nosaltres voldríem que fos ben aviat", ha afirmat Afuera.

La portaveu de la PAH ha assegurat que segons l'entitat bancària l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, coneixia aquesta possibilitat de traslladar el bloc a un altre edifici a canvi d'un lloguer social. "En algun moment en vam parlar però després es van trencar les relacions amb l'Ajuntament de Salt i va quedar aturat, volem esbrinar si realment sabia que existia aquesta opció", ha afirmat Afuera.

La PAH també va sol·licitar als directius de Mare Nostrum que tinguin en compte les "millores" que han fet al bloc de Salt gràcies a l'elaboració d'un "projecte comunitari integral".