Un incendi crema una zona forestal a Vilopriu

Disset dotacions terrestres dels Bombers treballen en l'extinció del foc

Un incendi crema aquest vespre a la tarda una zona forestal a Vilopriu (Baix Empordà). Segons ha informat els Bombers de la Generalitat, el foc s'ha declarat cap a dos quarts de set del vespre en una zona situada entre els pobles de Vilopriu i Camallera, a tocar de la carretera GIV-6231, a l'alçada del quilòmetre 2.

A la zona hi bufa la tramuntana amb intensitat i, de moment, no ha calgut fer cap evacuació. Disset dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat treballen en les tasques d'extinció de l'incendi. La via GIV-6231 s'ha hagut de tallar i es fan desviaments per la GI-634 i la GI-623, segons indica el Servei Català de Trànsit.

A les vuit del vespre ja havien cremat 60 hectàrees de vegetació forestal i agrícola segons han informat Bombers de la Generalitat.

Actualització 20:27h

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en l’incendi forestal de Vilopriu, que ha afectat hores d’ara unes 60 hectàrees de vegetació forestal i agrícola. En total, hi ha en aquests moments 36 dotacions terrestres. No n’hi ha cap d’aèria perquè és de nit, però igualment no haurien pogut volar per culpa de la tramuntana, que bufa molt fort, amb ràfegues de gairebé 50 km/h, i que empeny les flames en direcció sud.
 
Segons informa el Servei Català de Trànsit, hi ha dues carreteres tallades en ambdós sentits de la marxa a causa de l’incendi: la GIV-6232, entre els quilòmetres 2 i 2,5 (és la via que uneix Vilopriu amb Camallera), i la GI-634, entre els punts 0 i 9 (la via uneix Colomers i Jafre).
 
Mossos d’Esquadra informen que hores d’ara hi ha dos masos del nucli de Pins evacuats. En cadascun d’ells hi havia una sola persona. Totes dues han estat traslladades per efectius policials a Camallera, sanes i salves. Igualment, s’han evacuat 8 cases del carrer Comerç de Colomers; en total, 13 persones. Cap d’elles ha resultat ferida.