Més de 30.000 tastets venuts a la segona edició de la Fira Orígens d'Olot

La mostra s'ha centrat en la gastronomia i els productes de proximitat

La segona edició de la Fira Orígens d'Olot ha superat totes les expectatives. Si al matí els organitzadors asseguraven que se sentirien satisfets igualant les xifres de l'any passat, l'afluència constant de públic ha permès tancar un balanç molt positiu d'aquesta mostra tan jove, de només dos anys de vida. Durant el cap de setmana han venut 30.000 tastets, un 20% més que l'any anterior. Això, tenint en compte que el nombre de visitant ha estat bastant similar. L'organització atribueix l'increment a l'augment de l'oferta de degustació de productes per part dels noranta petits productors que han muntat estand.

Pintxos de patates d'Olot, carn de poltre de muntanya del Ripollès, fideuada de bolets, melmelada de gintònic, xai lletó, xocolata, vins de DO catalanes, cerveses artesanes o ratafies. Noranta petits productors d'arreu de Catalunya han ofert tastets dels seus millors productes a la segona edició de la Fira Orígens d'Olot.


Al llarg del cap de setmana, els visitants han pogut bescanviar tiquets per tastets. La Fira Orígens, a diferència d'altres mostres gastronòmiques, només aplega petits productors catalans, que portin productes agroalimentaris de qualitat i propostes innovadores.

En total, al recinte Firal hi hagut noranta productors de productes ben diversos, un 25% més que en la primera edició. Entre els estands més innovadors hi havia el del primer productor d'Stevia de l'estat espanyol, un edulcorant natural. Fa tres anys, el seu impulsor es va decidir a conrear-la quan encara no era una planta gaire coneguda i a obrir una botiga a Manlleu per comercialitzar els productes. Aquest any ja ha plantat 6.000 plantes. L'Stevia és un edulcorant natural 300 vegades més dolç que el sucre però apte, per exemple, per a diabètics. Amb la planta, Ferran Hortal fa melmelades, xocolata o infusions.

Carns, embotits, formatges, foie o melmelades al costat de licors de diversos tipus, ratafia, vi, cerveses o infusions. Una altra proposta innovadora és, per exemple, la d'Aromis de la Conca, que fa productes amb safrà, com formatge de vaca, formatge de cabra o un oli d¡oliva de la DO Siurana amb safrà i taronja. Entre les propostes de carn, la carn de poltre de muntanya del Ripollès o la recuperació d'una raça ripollesa de xai, el xai lletó.

Durant el cap de setmana també han fet un total de vint sessions de cuina i vuit tallers per als més petits, tots amb una ocupació del 100%. Paral·lelament, Olot també ha programat activitats festives al carrer que també han comptat amb una gran afluència de públic.

En relació al perfil dels visitants, a banda dels garrotxins també han visitat la fira visitants de les comarques properes, de l'àrea metropolitana de Barcelona i de la Catalunya del Nord.

Visita la galeria d'imatges de la fira.