Detinguts sis homes per presentar contractes laborals falsos per aconseguir els papers

Els documents aportats procedien d'una empresa tapadora d'Arbúcies

La policia estatal ha detingut sis homes que havien presentat contractes laborals falsos a l'oficina d'estrangeria per aconseguir regularitzar la seva situació. Es tracta de sis ciutadans marroquins i un algerí veïns de Figueres, Girona i Empuriabrava.

Els documents aportats procedien d'una empresa tapadora amb seu a Arbúcies (Selva) dedicada a l'explotació de boscos. Es dóna el cas que el propietari de l'empresa, un ciutadà marroquí, està detingut des de l'abril per falsedat documentat, estafa a la Seguretat Social i afavoriment de la immigració il·legal. La policia ha investigat les persones que constaven com a treballadors d'aquesta empresa tapadora i, finalment, ha detingut aquests sis homes.

Els sis detinguts estan acusats d'un delicte de falsificació documental. Es tracta de cinc homes de nacionalitat marroquina i un d'algerí, quatre d'ells veïns de Figueres, un de Girona i un altre d'Empuriabrava. 


Aquestes detencions pengen d'una investigació iniciada pel cos mesos abans. El passat mes d'abril, agents de la policia estatal van detenir a Girona Mohamed El H, de 32 anys, acusat de falsedat documental, estafa a la Seguretat Social i afavoriment de la immigració il·legal. La policia considera que va crear una empresa a nom seu a Arbúcies que, aparentment, es dedicava a l'explotació dels boscos i que va donar d'alta diversos ciutadans estrangers que mai van arribar a treballar-hi.

Des que es va destapar aquest cas, s'han fet diverses gestions a l'Oficina d'Estrangeria d ela subdelegació del govern espanyol a Girona per tal d'esbrinar quants treballadors haurien presentat contractes laborals d'aquesta empresa tapadora per sol·licitar permisos de treball o residència o per renovar-los.

La investigació ha conclòs que fins a setze persones havien aportat documentació procedent d'aquesta empresa d'Arbúcies. Segons la policia, el frau detectat consistia en què l'empresa tapadora donava d'alta el treballador pel temps mínim que li faltava per poder sol·licitar el tràmit que necessitava -o bé permís de residència o de treball- i li facilitava contractes, nòmines i resolucions de la seguretat social perquè les pogués portar a Estrangeria.

Aquest 'modus operandi' s'ha detectat en setze casos, tot i que la policia només ha aconseguit localitzar sis persones, que han estat detingudes. Segons informa el cos, des de l'Oficina d'Estrangeria s'han extingit o revocat els permisos inicialment facilitats a la resta de persones que havien aportat documentació d'aquesta empresa tapadora i quela policia no ha aconseguit localitzar.