Desactivada l'alerta per risc químic en la fuita a l'empresa de les Preses

Els Bombers han soldat el tub per on sortia el gas, utilitzat per refrigerar

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest dijous a la matinada la fase d'alerta del Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat) després que els Bombers hagin soldat el tub d'amoníac per on s'havia produït una fuita a l'empresa Embotits Turón de Les Preses (Garrotxa), ubicada al barri PladeVall.

Com a conseqüència de la fuita, es van activar automàticament els ventiladors perquè l'amoníac, utilitzar per refrigerar, sortís a l'exterior. Immediatament, es van evacuar els treballadors de l'empresa i de manera preventiva es va establir un radi de confinament de 200 metres a les empreses i cases veïnes, tot i que es tracta d'una zona industrial poc poblada.

Fins a la zona, s'hi van desplaçar tres dotacions dels Bombers, que van treballar per localitzar la fuita, que es trobava en una canonada d'uns 3 centímetres de diàmetre. Un cop tancada la clau reguladora del producte i buidada la canonada, l'han soldat.


El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha desplaçat al lloc una ambulància, ha informat que no hi ha hagut cap persona afectada. Per la seva banda, el telèfon d'emergències 112 ha rebut tres trucades.

L'alcalde del municipi de Les Preses s'ha desplaçat a prop del lloc de l'accident fins que ha arribat el personal de l'empresa de refrigeració. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), que depèn de Protecció Civil de la Generalitat, ha estat en contacte amb l'alcalde i amb els Bombers de la Generalitat, durant l'episodi.

Un cop resolta l'emergència, s'ha aixecat el confinament i el torn de nit de la fàbrica més propera podrà entrar a treballar amb normalitat. El tècnic d'Indústria realitzarà demà una inspecció de comprovació a l'empresa.