Activada l'alerta per risc químic arran d'una fuita d'amoníac un una fàbrica de les Preses

S'han evacuat els treballadors de l'empresa d'embotits, però no consta que hi hagin ferits

Protecció Civil ha activat preventivament al voltant de dos quarts de deu d'aquest vespre la fase d'alerta del Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat) a causa d'una fuita d'amoníac a l'empresa Embutidos Turón de les Preses (Garrotxa).

L'incident ha obligat a evacuar els treballadors de la fàbrica, però no hi ha hagut afectats, segons les primeres informacions del SEM. Així mateix, s'ha demanat el confinament de forma preventiva dels veïns de les cases properes a la fàbrica, ubicades en un radi de 200 metres. Fins al lloc s'hi ha desplaçat tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, que estan treballant per reparar la fuita.

De moment, es desconeix la quantitat de producte vessat, tot i que en un principi no es tracta d'una gran quantitat, segons han apuntat els Bombers de la Generalitat. L'amoníac és un producte tòxic que es percep olfactivament amb molta facilitat en concentracions molt inferiors als índex de toxicitat. S'utilitza en aquest tipus d'instal·lacions càrniques com a refrigerant.