Veu la llum 'Serendípia', un disc que recull el concert homenatge als germans Cardona

La Mirona de Salt acollirà un nou concert el 5 de gener

El 21 de gener del 2012 la Mirona de Salt va ser escenari d'una nit històrica per als seguidors dels Sopa de Cabra i amics de Joan 'Ninyín' i Pau Cardona. Una banda va fer sonar temes emblemàtics dels germans Cardona, entre els quals hi havia sis cançons inèdites.

Aquella nit s'ha materialitzat en un CD que farà perdurable el llegat musical de 'Ninyín' -fundador dels Sopa- i del seu germà, que va seguir sempre el grup encarregant-se d'afinar les guitarres. El treball es titula 'Serendípia' i recull part d'aquell concert.

Durant la presentació del disc, s'ha anunciat que es tornarà a repetir aquell concert el proper 5 de gener a la Mirona i que es treballa perquè pugui fer gira per Catalunya.

Joan 'Ninyín' va ser el fundador del mític grup Sopa de Cabra i amb el qual, des del seu naixement, va estar tocant la guitarra. En 'Ninyín' no va aprendre sol a tocar-la, sinó que li va ensenyar el seu germà Pau -embrancat amb d'altres projectes musicals- que sempre va estar lligat al grup ja que els acompanyava a les gires per afinar les guitarres. 

Tots dos van morir prematurament a causa d'un càncer, en Pau el 2 de novembre de 2001 i, poc després, al gener del 2002, en 'Ninyín'. El 21 de gener del 2012, quan feia pràcticament deu anys de la mort d'en 'Ninyín', una dotzena de músics sota la denominació de la Ninyín's Mind Band van pujar a l'escenari de la Mirona de Salt per retre un sentit homenatge als germans Cardona.

Aquell concert va ser fruit de la col·laboració desinteressada de diversos músics i artistes que van decidir fer costat als germans dels desapareguts músics -la Carmelina, en Carlos i la Maria- que volien complir el desig d'en 'Ninyín', que no va tenir temps de gravar el disc que estava preparant.

Segons ha explicat la Carmelina, després de la mort del seu germà van decidir fer realitat el seu projecte inacabat i van començar a transcriure totes les lletres que havia deixat escrites a mà i també a recopilar les cintes que havia deixat gravades per casa. A partir d'aquest material, es va poder confeccionar el repertori que va desembocar en el concert titulat 'Ninyín, in memoriam!' del passat mes de gener.

Una altra pota d'aquest projecte ha vist la llum aquest dimecres. Es tracta del disc 'Serendípia' que recull gran part dels temes que es van poder escoltar en aquell concert. Entre les disset cançons hi ha també sis temes inèdits, com el 'Vull ser tu (La Clau)', escollit per abanderar l'àlbum i del qual se n'ha fet també un videoclip.

El productor del disc és Julio Lobos, exSopa de Cabra i amic personal de 'Ninyín'. "En Joan era el meu germà de rock and roll, havíem passat moltes estones junts i estic encantat d'haver fet aquest disc", ha reconegut Lobos, que també va tocar en el concert del gener. La germana dels desapareguts músics, Carmelina Cardona, ha reconegut que quan van morir els seus germans veia com un possibilitat "utòpica" acabar produint el disc però ha agraït les col·laboracions desinteressades de molts músics per acabar-ho de fer realitat.

Durant la presentació del disc -que s'ha fet al bar Los Padules de Girona, punt de trobada dels Sopa de Cabra als seus orígens i situat al que van anomenar el carrer dels Torrats-, s'ha donat a conèixer que hi haurà una segona edició d'aquell concert en memòria dels germans Cardona. Serà el proper 5 de gener a la sala La Mirona de Salt i, a més, estan treballant juntament amb Rocktail per poder dur l'espectacle de gira per les capitals catalanes.