Girona torna a fer bategar el seu cor més solidari

Desenes de persones han format un gran "cor humà" per mostrar la seva solidaritat amb els més desafavorits

De nou, Girona ha tornat a fer bategar el seu "cor" més solidari. Desenes de persones han participat construint un gran cor humà en defensa de la solidaritat i les causes benèfiques. Enguany, la gran novetat de la campanya 'Girona, Fires amb Cor' que impulsa Càritas Diocesana de Girona amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona són les 'Converses Solidàries' que es realitzen dins de l'estand que l'entitat manté a la Fira de Mostres de la ciutat.

En aquest indret, diverses personalitats de la societat gironina ja han conversat amb responsables de Càritas. El passat dimecres va ser el torn de la directora dels serveis territorials del Departament de Benestar Social i Família a Girona, Montserrat Roura, i el cap del programa d'acollida de Càritas Diocesana de Girona, Paco Pardo, que van comentar el treball en xarxa que realitzen les dues institucions.

Aquest dijous es va comptar amb la presència de l'exalcaldessa de Salt, Iolanda Bustos, el xef del restaurant La Caléndula de Girona i el gerent dels CDA. Aquest mateix dissabte ha estat al torn del president de la patronal PIMEC, Pere Cornellà, i la gerent de l'Empresa Solidària de Càritas, ECOSOL, Anna Güell. En aquest sentit, el director de Càritas Girona, Ramon Barnera, ha demanat que les Fires de Girona haurien de ser unes "fires solidàries". "La campanya 'Girona, Fires amb cor', vol aprofitar l'altaveu que representen les festes de Girona per sensibilitzar els gironins amb el seu entorn més immediat i per subratllar la tasca que fa Càritas amb les persones més desvalgudes", ha comentat.

Paral·lelament, durant aquests dies, l'organisme també està venent polseres amb el lema 'Girona, Fires amb cor'. Tots els beneficis aconseguits es destinaran a activitats benèfiques de l'associació. Segons dades aportades per Càritas Girona, l'any passat l'institució va dedicar 5,7 MEUR en programes socials d'acollida, distribució d'aliments, habitatge, atenció a la gent gran, a la infància, assessorament a la immigració i inserció laboral. Actualment, l'entitat disposa de més de 1.600 voluntaris i compta amb 50 associacions territorials que dissenyen les accions en funció de cada realitat local.