Sergi Bonet i Quim de Ciurana, candidats a rector de la UdG

Aquest dijous acaba el termini per presentar candidatures a les eleccions, que seran el 19 de novembre

El catedràtic en Biologia Sergi Bonet i l'enginyer Quim de Ciurana són els dos candidats a rector de la Universitat de Girona. Aquest dijous acaba el termini per presentar candidatures. L'actual rectora, Anna Maria Geli, no pot optar a la reelecció ja que ha esgotat els dos mandats, període màxim que estableixen els estatuts per mantenir-se en el càrrec. La publicació provisional de les candidatures serà dilluns i el 8 de novembre ja es publicaran de manera definitiva, després de comprovar que les persones que la formen reuneixen les condicions per fer-ho. Les dues candidatures són unipersonals i serà durant la campanya quan es donarà a conèixer quins professors els donen suport.

El nou rector de la UdG serà o Sergi Bonet -que ja s'ha presentat dues vegades anteriorment- o Quim de Ciurana, que opta a l'elecció per primer cop. Aquestes són les dues úniques candidatures que s'han registrat a la universitat. 


Formalment, es podria donar el cas que hi hagués alguna altra candidatura. Les instàncies per presentar candidatura es poden fer arribar a través del registre d'altres administracions i, per tant, podria arribar una candidatura d'última hora que s'hagués entrat per un registre d'una altra administració i que arribés en els propers dies a la universitat.

La publicació definitiva de les candidatures serà el 8 de novembre, la campanya electora serà de l'11 al 17 de novembre -serà llavors quan es coneixeran els noms que donen suport a cada candidatura- i les eleccions seran el 19 de novembre. Estarà cridada a les urnes tota la comunitat universitària, unes 16.000 persones.