Els promotors de la mesquita de Salt tenen permís per reprendre les obres

La comunitat islàmica es va compromentre el setembre a corregir els incompliments constructius

Els promotors de la mesquita de Salt tenen permís per reprendre les obres des del passat 4 d'octubre. En data 18 de setembre, els promotors del temple van registrar a l'ajuntament documentació on es comprometien a corregir alguns incompliments en la construcció de l'edifici, concretament pel que fa a les obertures d'una porta i una finestra.

Per decret d'alcaldia, el 4 d'octubre el consistori aixecava la suspensió cautelar i donava un mes a la comunitat perquè corregís aquests incompliments. L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, que havia assegurat que les obres estaven aturades, ha reconegut que hi ha hagut un "error de comunicació interna" i reconeix que la comunitat islàmica pot reprendre les obres.

L'Ajuntament de Salt va decidir fa un mes aturar les obres de la mesquita que s'està fent al polígon industrial del poble en detectar que dues obertures d'una porta i una finestra no s'ajustaven al projecte constructiu inicial. Així ho va explicar a l'ACN l'alcalde, Jaume Torramadé, que reconeix que en aquell moment desconeixia que el problema ja estava solucionat. 

Ha estat David Jiménez, advocat del president de la comunitat islàmica Imam Malik, qui ha comunicat que els promotors de la mesquita ja disposen dels permisos per seguir amb la construcció del temple. Segons ha informat, el 18 de setembre, el president de la comunitat, Mohamed Attaouil, va registrar a l'ajuntament un document on reiterava la voluntat de la comunitat de respectar la normativa urbanística, de complir "escrupolosament amb totes i cadascuna" de les directrius marcades en el projecte tècnic i on es comprometia a corregir les alteracions detectades que van provocar la suspensió cautelar de les obres.

L'alcalde, Jaume Torramadé, ha reconegut que aquest escrit va estar acceptat en el seu dia i que, per decret d'alcaldia, en data 4 d'octubre es va aixecar la suspensió cautelar de les obres. A partir d'aquest moment, la comunitat islàmica disposa d'un mes per corregir els incompliments detectats.