Poesia, cobla i jazz es fusionen en l'estrena de 'The New Catalan Ensemble' a Girona

La formació ha comptat amb la col·laboració d'un duo infal·lible, Andrea Motis i Joan Chamorro

La poesia, la cobla i el jazz s'han fusionat en l'estrena de 'The New Catalan Ensemble', una formació d'onze músics amb l'actor Xicu Masó, que s'ha presentat formalment a Girona en el marc del Festival Temporada Alta.

El grup ja va temptejar els escenaris durant el passat Mercat de Música Viva de Vic però no ha estat fins aquest dissabte que s'ha llançat a la piscina i ha presentat la seva fusió única de sons tradicionals amb altres estils musicals. A més, per aquesta ocasió que ha comptat amb la veu d'Andrea Motis, Joan Chamorro i cançons creades amb textos grans poetes catalans. Al final, unes 600 persones han comprovat que la tenora o el fiscorn també poden tenir 'swing'. Aquesta nit, el so del jazz i la cobla s'ha fet un espai enmig del batibull de sorolls i músiques que es podien escoltar a la Devesa amb la celebració de les Fires de Sant Narcís. A l'Auditori de Girona, que es troba al costat de les atraccions, més de 600 persones han gaudit d'un espectacle únic que ha fusionat poesia, jazz i cobla de la mà de 'The New Catalan Ensemble (NewCat)'.

Aquesta nova formació està composada per onze músics i l'actor Xicu Masó que en la seva estrena d'aquest dissabte han volgut presentar un muntatge únic, teatralitzat i amb la col·laboració d'Andrea Motis i Joan Chamorro. Un gran duo que ha atret a bona part dels espectadors que, en declaracions a l'ACN, han explicat que volien conèixer com podia sonar una tenora a ritme de 'bossa nova'.
Aquesta original proposta ja es va "pre-estrenar" en format concert en el marc del passat Mercat de Música Viva de Vic però aquest cop ha estat el primer en el qual s'han interpretat cançons creades a partir de textos de grans poetes catalans com Joan Salvat Papasseit, Enric Casasses, Sebastià Alzamora o Gabriel Ferreter, entre d'altres. Durant el concert també s'han pogut escoltar algunes peces conegudes pel públic com 'Paranoid Introid', 'The Nearness of You', 'Hotel Marriot' o 'Summertime'.

Gran part del públic ha subratllat "l'originalitat" de barrejar sons tradicionals amb diversos estils musicals. "És una bona idea, ens agrada, ho trobem diferent, interessant i bo", ha explicat un dels assistents anomenat Josep. L'espectacle ha comptat amb una escenografia austera on només destacaven petites vinyes i raïms. Ara, de cara al futur, la formació espera presentar el seu primer disc a l'Auditori de Barcelona el proper 20 de febrer del 2014 i vol començar una gira per diversos municipis d'arreu de Catalunya.