Pesca Turisme de Roses vol ampliar el seu projecte creant el centre d'interpretació del món pesquer

Aquesta iniciativa, que s'ha presentat a la UE, sorgeix després de l'èxit aconseguit amb les sortides durant aquest estiu

Segons els impulsors del projecte Pesca Turisme, la nova iniciativa seguiria els criteris marcats en el pla estratègic de turisme de la Generalitat del 2013 i permetria obrir definitivament el port pesquer al sector turístic recuperant part del seu patrimoni. L'objectiu és que esdevingui un centre de referència sobre el mar, la pesca i la vida marinera a la Costa Brava.

A més, els impulsors també esperen que serveixi per impulsar el sector pesquer amb ingressos directes, promocionar els productes locals i incentivar pràctiques sostenibles relacionades amb el mar. El projecte s'ha presentat davant la Unió Europea amb la intenció d'accedir a fons econòmics europeus. D'altra banda, els impulsors volen crear un equip de treball interdisciplinari que s'encarregui d'aquesta proposta.

La nova idea sorgeix després dels bons resultats obtinguts durant aquest estiu amb la implantació de l'activitat pionera Pesca Turisme. En concret, des de la implantació del projecte s'han triplicat les visites al port i a la llotja de Roses amb més d'un miler de visitants.

De juny a setembre s'han fet 82 sortides en vaixell i hi ha participat catorze embarcacions de Roses, Llançà i l'Escala. D'aquestes, nou són d'arrossegament i cinc de pesca artesanal. Segons les enquestes realitzades als participants, la satisfacció dels turistes que han provat la iniciativa arriba al 9,76 sobre 10. Finalment, el Pesca Turisme de Roses ha suposat un ingrés de més de 6.000 euros per aquells pescadors que hi ha participat.