Espadaler reitera que no retiraran encara les pilotes de goma

El conseller d'Interior no fixa encara calendari ni quines eines alternatives podrien implantar

"L'opinió del Departament és que es poden retirar les pilotes de goma, però no com una moratòria ni tampoc de cop", ha afirmat el conseller d'Interior, que ha remarcat que el que ha arribat primer ha estat la decisió i que, a partir d'aquí, s'haurà de treballar per eliminar les pilotes de goma del material d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra. "Eliminar les pilotes vol dir incorporar una altra eina, fer ajustaments, no es pot fer de formaimmediata", ha reiterat Espadaler.

"El que hi ha és una decisió i es posa en marxa el compte enrere perquè desapareguin les pilotes de goma, que és una demanda bastant transversal", ha exposat Ramon Espadaler que no ha volgut entrar al detall de quines podrien ser les eines dissuasòries alternatives que podrien usar els Mossos per dispersar altercats en manifestacions.

El conseller ha exposat que Interior i els Mossos d'Esquadra fa temps que treballen en diverses possibilitats però no ha volgut concretar si entre les opcions hi ha els projectils viscoelàstics, canons d'aigua, gasos o eines paral·litzants. El conseller ha explicat que un cop expressada "la voluntat política clara", ara la intenció és concertar-ho al màxim amb la resta de forces polítiques. "N'hi ha algunes que exigeixen la retirada immediata, això no ho podem permetre per responsabilitat però estem oberts en el tram parlamentari a apropar posicions sobre la base que hem decidit la retirada de les pilotes de goma", ha afegit.

"No hi ha calendari, només la certesa que farem aquest recorregut", ha conclòs el conseller.

Els Mossos van llançar pots de fum durant els aldarulls produïts durant alguna vaga general i també van fer servir gas pebre en el desallotjament d'una nau ocupada per immigrants a Poblenou. Interior també disposa d'una tanqueta dotada amb un canó d'aigua que encara no ha fet servir fins ara.