La UdG projecta un nou grau en Farmàcia per combatre el dèficit de professionals al territori

La iniciativa reforçaria el Campus de Salut i recuperaria uns estudis històrics a la ciutat

La Universitat de Girona (UdG) ha iniciat els treballs per a la creació d’un nou grau en Farmàcia, amb l’objectiu de pal·liar la manca de professionals d’aquest sector a les comarques gironines, especialment a les zones rurals i en àmbits com la salut pública, la distribució o la indústria farmacèutica.

El projecte ha pres forma amb la creació de dues comissions, una d’elaboració i una d’assessora, que ja treballen en la memòria del pla d’estudis i en l’anàlisi de viabilitat del nou ensenyament. L’impuls definitiu dependrà de l’aprovació per part dels òrgans interns de la UdG i, posteriorment, del Govern de la Generalitat. L’acord del Consell de Govern de la Universitat, aprovat el 26 de febrer, subratlla el caràcter estratègic d’aquesta titulació per al desenvolupament del Campus de Salut i per avançar en l’equilibri territorial en l’àmbit de la salut.

La proposta compta amb el suport del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Girona i del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, que han alertat sobre la falta de titulats formats al territori. Amb aquest nou grau, la UdG recuperaria uns estudis que ja havien existit a la ciutat abans de la seva pròpia fundació, i els adaptaria a les noves necessitats socials i econòmiques.

El nou grau en Farmàcia permetria formar professionals qualificats per a sectors com la farmàcia hospitalària i comunitària, així com la indústria alimentària o cosmètica, i suposaria un impuls per a la docència, la recerca i la transferència de coneixement en un camp clau per al desenvolupament sanitari i científic. Les comissions que lideren la proposta estan integrades per professorat de la UdG, experts del sector i professionals en actiu, garantint l’adequació del pla d’estudis a les exigències actuals del mercat i del país.