Sedó defensa a la UE el contracte entre la Generalitat i Ryanair

La Comissió Europea investiga els acords publicitaris per possibles condicions avantatjoses per a Ryanair

L'eurodiputat de CiU Salvador Sedó ha defensat aquest dimarts el caràcter econòmic dels contractes publicitaris signats entre Ryanair i la Generalitat, ja que des del seu punt de vista només tenen per objectiu la promoció turística de la Costa Brava i la Costa Daurada.

Sedó ha demanat a la Comissió Europea que els acords publicitaris signats entre la companyia irlandesa i el govern català, així com amb d'altres institucions públiques i privades, siguin considerats com a acords entre agents econòmics. La demanda arriba després que el passat 16 d'octubre la CE iniciés una investigació d'aquests contractes al·legant que les condicions podrien ser avantatjoses per a la companyia irlandesa.

L'eurodiputat català ha recordat que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va sentenciar el 2008 l'anul·lació de la decisió de la Comissió sobre els suposats avantatges que Valònia i l'aeroport Brussel·les South Charleroi havien ofert a Ryanair, ja que considerava que un estat pot actuar com a inversor privat dins d'una economia de mercat i que això, en sí, no ha de suposar que s'atorguin unes condicions beneficioses per a una empresa concreta.