El Consell de l'Advocacia Catalana aplaudeix Estrasburg

L'entitat celebra que hagi aturat el desallotjament de Salt a última hora

El Consell de l'Advocacia Catalana ha expressat la seva satisfacció per la resolució dictada pel Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), amb seu a Estrasburg, en què paralitzava el desnonament de 16 famílies del bloc de Salt ocupat per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). El president del Consell de l'Advocació Catalana, Miquel Sàmper, ha lamentat que la protecció de drets fonamentals de les persones, com és el de l'habitatge, "hagi de venir d'instàncies internacionals i no estatals".

En aquest sentit, Sàmper ha lamentat que la normativa espanyola en matèria d'execucions hipotecàries "vulnera el drets fonamentals" i ha urgit el govern a corregir aquest "buit legal". Les mesures dictades pel TEDH, ha recordat el Consell de l'Advocacia Catalana, es prenen després que la setmana passada el Comissari de Drets Humans del Consell D'Europa, Nils Muizneks, mostrava, en un informe, la seva preocupació sobre l'impacte negatiu que els desnonaments tenen sobre famílies i especialment sobre els infants a Espanya.

Aquest dimecres al matí, el Tribunal Europeu de Drets Humans, amb seu a Estrasburg, ha respost el recurs presentat per l'advocat de la plataforma, Benet Salellas, i de manera cautelar ha manat ajornar el desallotjament com a mínim fins el dia 29 d'octubre. El tribunal sosté que fer-les fora seria una infracció d'un dret internacional com és el de l'habitatge. L'Estat té ara vuit dies per acreditar que ha adoptat mesures per garantir-lo.