Presó per a l'assaltador a una conductora a Figueres el 2011

Els mossos aconsegueixen enxampar un dels membres de la banda després de dos anys i mig d'investigació

El jutge ha enviat a presó un jove de 23 anys que va assaltar en grup una conductora a Figueres i li va fer tenir un accident. Els fets van tenir lloc el gener del 2011. La víctima conduïa el seu cotxe a poc a poc pel barri de Sant Joan quan un dels nois de la banda -en total eren tres- es va plantar al mig de la calçada i va començar a donar cops al capó del vehicle.

Mentrestant, els altres dos van obrir la porta del copilot i, després de forcejar amb la dona, li van arrabassar la bossa de mà. La víctima va perdre el control del cotxe i es va estavellar contra un bloc de pisos. Ara, després de dos anys i mig d'investigació, els mossos han aconseguit detenir un dels joves del grup.

El robatori que ara s'ha aconseguit resoldre en part va tenir lloc el 10 de gener del 2011, pels voltants de les cinc de la tarda. La víctima circulava amb el seu cotxe pel barri de Sant Joan, en un punt on el carrer fa baixada. El vehicle anava a velocitat reduïda. De sobte, un jove va saltar al mig de la calçada i va començar a ventar-li cops al capó, per obligar la víctima a frenar el vehicle.


Després d'això, el lladre va provar d'obrir la porta del conductor, tot i que sense èxit. Mentre tot això passava, dos nois més s'estaven mirant l'escena des de la vorera. Els joves, que estaven conxorxats amb l'altre, van anar de dret cap a la porta del copilot i, aquest cop sí, la van aconseguir obrir.

Després d'introduir part del cos a dins del vehicle i forcejar amb la dona, els lladres se li van endur la bossa de mà. A l'interior hi havia un telèfon mòbil i dos moneders amb bitllets, targetes i la documentació de la víctima.

Estavellar-se contra un bloc de pisos

Amb l'ensurt, la conductora va perdre el control del vehicle. El cotxe va envair la vorera, va entrar en un jardí comunitari i es va estavellar contra un bloc de pisos. La dona va patir diverses ferides i el vehicle va quedar irrecuperable (sinistre total).

Al cap de poca estona, es va poder recuperar la bossa de mà. A dins hi havia la documentació i els moneders. Això sí, estaven tots dos buits. Després de presentar denúncia, els Mossos d'Esquadra van començar a investigar el robatori i, ara, dos anys i mig després han aconseguit identificar-ne un dels autors gràcies a gravacions de càmeres que hi havia per la zona.

Els agents van detenir aquest lladre el passat 3 d'octubre per un delicte de robatori amb violència i intimidació a la via pública. Per atrapar-lo, i un cop l'havien identificar, van emetre una ordre de crida i cerca. Es tracta d'un noi de 23 anys i veí de Figueres. El jove va passar a disposició judicial l'endemà i el jutge el va enviar de dret a la presó.

Els mossos no donen la investigació per tancada i treballen per identificar els altres dos membres del grup que va assaltar la conductora i li van fer tenir un accident.