Un nen de 3 anys rep una pallissa de dos companys de classe

L'infant tenia diversos hematomes, una dent fracturada i rascades quan la mare el va anar a buscar a l'escola

Una família de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà) ha denunciat als mossos una agressió al seu fill de tres anys per part de dos companys de classe. Dimarts passat, quan la mare va anar a buscar el fill, la mestra li va dir que dos nens l'havien picat.

No va ser fins que va pujar-lo al cotxe que es va adonar de l'abast de les lesions. Segons Àngela Martínez, el nen portava la roba tacada de sang, tenia una dent trencada, diversos blaus pel cos i rascades a la cara.

Fa una setmana que no va a classe i, segons la mare, rep medicació perquè no pot dormir. L'escola, que no ha volgut fer declaracions, ha canviat un dels nens agressors de classe però la família vol que marxi de l'escola per evitar que piqui més nens.

Els fets van passar la tarda del dimarts 8 d'octubre. Quan els pares del nen de tres anys agredit van anar-lo a recollir a l'escola Pedralta de Santa Cristina d'Aro, una de les mestres els va dir que dos companys de classe l'havien picat. Segons la mare, no hi van donar més importància perquè van pensar que era "una cosa de nens" però, en arribar al cotxe, es van adonar que el nen presentava diverses contusions.

Segons ha relatat la mare, el seu fill tenia una dent fracturada, el llavi trencat, la cara amb rascades i, sota de la bata, diversos hematomes. De fet, la mare conserva encara la roba del nen on es veuen les taques de sang i també s'aprecia que el petit s'havia fet pipí a sobre. Immediatament, els pares van decidir portar el nen al metge i, un cop van tenir l'informe mèdic, van anar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra per presentar una denúncia contra l'escola i contra els pares d'un dels dos nens. Segons ha explicat Martínez, consideren que el responsable de l'agressió és un dels dos nens -que assegura que ja ha picat altres companys i que és "problemàtic"- i creuen que l'altre "només estava en el lloc i el moment equivocat" perquè destaquen que mai ha tingut cap problema a la classe.

Martínez ha explicat que alguns nens que estaven fent gimnàs van ser testimonis de l'agressió i que van ser els que van alertar el seu mestre. "Va ser el mestre de gimnàs qui va alertar les responsables de vigilar el pati, que no es van adonar de res", ha lamentat la mare, que creu que el seu fill va ser agredit durant uns deu minuts.

El nen no ha tornat a classe

La mare ha explicat que els Serveis Socials els han facilitat un psicòleg que, diàriament, va a visitar el nen, que no ha tornat al centre des del dimarts passat. Segons Martínez, el nen no dorm perquè es desperta contínuament plorant i l'han hagut de medicar. "Es desperta plorant i em diu que el piquen i li trenquen la dent", relata la mare.

Segons la versió de la família, l'escola ha decidit canviar un dels nens agressors de classe per evitar que hagi de coincidir amb el seu fill a l'aula. Per Martínez, aquesta no és una bona solució perquè, segons apunta, si ha picat al seu fill ho pot tornar a fer amb d'altres companys. Per això, la família ha demanat a l'escola que tregui "provisionalment" aquest nen del centre per avaluar si pateix algun tipus de trastorn que expliqui la seva agressivitat. La mare del nen està recollint signatures de suport entre els pares i els veïns de Santa Cristina per presentar-les a l'escola.

"Ens han dit des de l'escola que li han posat una mestra només per al nen agressor però nosaltres no estem tranquils, jo no crec que sigui bo pel meu fill que se'l trobi al pati o als lavabos", ha explicat la mare, que es queixa que l'escola només s'ha posat en contacte amb ells per demanar-los que no denunciïn els fets. Martínez també assegura que des del Departament d'Ensenyament ningú els ha trucat per interessar-se pels fets.

Fonts del departament han explicat que estan donant suport a l'escola que, des que van tenir lloc els fets, va activar tots els protocols que té per a aquests casos. Des de l'escola no han volgut fer cap tipus de declaració.