La víctima mortal de l'accident de Sant Privat d'en Bas era un noi de 21 anys i veí d'Olot

El segon ocupant del vehicle ha rebut l'alta mèdica aquest matí

El Servei Català de Trànsit ha informat que la víctima mortal de l'accident d'ahir a Sant Privat d'en Bas (Garrotxa) és Vadym R., un noi de 21 anys, de nacionalitat ucraïnesa i veí d'Olot.

El segon ocupant del vehicle sinistrat va poder avisar els serveis d'emergència i aquest matí ha rebut l'alta mèdica després d'estar en observació a l'hospital Josep Trueta de Girona, on va ser traslladat amb un helicòpter medicalitzat del SEM.

El sinistre va passar ahir a la tarda a la carretera d'accés de l'àrea del pícnic Els Pins. El turisme va sortir de la via i es va precipitar per un terraplè de vint metres fins arribar el riu. Aquest migdia, una grua ha iniciat els treballs per retirar el vehicle.

Per causes que s'estan investigant, el vehicle -un Onda Civic- va sortir de la carretera, que és estreta i ressegueix el riu, per després precipitar-se per un terraplè d'entre quinze i vint metres d'altura al punt quilomètric 0,7 de la carretera d'accés a l'àrea del pícnic Els Pins a Sant Privat d'en Bas (La Garrotxa). El vehicle hauria impactat contra un arbre abans de caure. Com a conseqüència del sinistre, el conductor va morir. Es tracta de Vadym R., de 21 anys, nacionalitat ucraïnesa i veí d'Olot.

Al turisme hi anava un segon ocupant al seient del costat, que va resultar ferit menys greu. Ell mateix va poder avisar als serveis d'emergència per mòbil. Un helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) el va traslladar a l'hospital Josep Trueta de Girona, on aquest matí ha rebut l'alta mèdica després d'estar en observació.

L'avís es va rebre cap a un quart de set de la tarda i hi van intervenir tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues ambulàncies i l'helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). També es van desplaçar fins al lloc dels fets quatre dotacions dels Bombers, entre les quals hi havia una unitat del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) de Muntanya, que van facilitar els treballs del rescat de les víctimes, atès que estaven en un lloc de difícil accés.

Aquest migdia, una grua ha començat els treballs per enretirar el vehicle, que va quedar destrossat. La via quedarà tallada almenys unes tres hores.