L'Ajuntament de Girona posa les Hortes de Santa Eugènia a disposició de quatre entitats socials

En total són 27 parcel·les de 120 metres quadrats

L'Ajuntament de Girona ha posat a disposició de quatre entitats -Fundació Privada Tirgi, La Sopa, Càritas i la Xarxa Cooperativa de Santa Eugènia de Ter- les Hortes de Santa Eugènia per un període de dos anys prorrogables.

El consistori ha signat un conveni de col·laboració amb les quatre entitats perquè puguin fer ús d'aquest espai, on s'hi ubicarà una entitat gironina de perfil ambiental que durà a terme activitats de sensibilització, suport i monitoratge per promoure als usuaris de les hortes actituds i valors respectuosos. En total, es posaran a disposició de les entitats 3.500 metres quadrats conreables de terreny, que es dividiran en 27 parcel·les d'uns 120 metres quadrats cadascuna.

L'Ajuntament de Girona cedirà i prepararà de manera gratuïta el terreny i es farà càrrec dels espais comunitaris i del sistema de reg. La gestió directa anirà a càrrec de l'Ajuntament i la normativa que s'hi aplicarà és la mateixa que s'aplica a la resta d'horts municipals de gestió indirecta. Les Hortes de Santa Eugènia ocupen aproximadament unes 40 hectàrees de terreny, de les quals prop d'un 30% són horts municipals.