Barcelona-París per TAV sense interrupcions a partir del 15 de desembre

Renfe no confirma la data i afirma que el trajecte no figura en la seva oferta comercial a curt termini

Vuit mesos desprès de l'arribada de l'alta velocitat a la frontera francesa i de nombrosos canvis de dates, sembla que finalment la connexió amb alta velocitat directa entre Barcelona i París sense escala a l'estació de Figueres-Vilafant podria ser una realitat a partir del pròxim diumenge 15 de desembre.

Aquest dimecres, el web de l'operador ferroviari francès, l'SNCF, inclou entre les línies que opera la que cobreix la capital francesa i la catalana sense escales. Concretament, són dos trens operats conjuntament per l'SNFC i Renfe. El primer surt de París a les 10:07 del matí i arriba a Barcelona a les 16:23 de la tarda amb una durada del trajecte de sis hores i 16 minuts. Hi ha un segon comboi que surt de la capital francesa a les 16:07 i que arriba a Barcelona a les 22:35, cobrint el trajecte en 12 minuts més que l'anterior.

Així, en tots dos casos la durada del viatge entre les dues ciutats s'escurça en més de mitja hora que era el temps que es trigava fins ara en fer el canvi de tren obligat a l'estació de Figueres-Vilafant.

Tot i que el web de l'SNFC ja incorpora els horaris de la nova línia, entre la informació disponible no hi ha les tarifes i la compra de bitllets no és possible.

De la seva banda, tant l'SNFC com Renfe es resisteixen a oficialitzar la posada en servei de la nova línia. L'operador francès apunta que possiblement la propera setmana farà oficial la data i els detalls del servei, mentre que Renfe afirma que no hi ha res tancat i que la nova línia no figura en la seva oferta comercial a curt termini.