L'empresa subministradora d'aigua de Vidreres deu 1,1 MEUR a l'ACA

L'organisme ha denunciat la companyia davant la fiscalia

L'Agència Catalana de l'Aigua ha portat l'empresa que s'encarrega de subministrar aigua a les urbanitzacions de Vidreres (Selva) davant la fiscalia especialitzada en delictes econòmics. El motiu és que Rec Madral/Riera de Cabanyes porta des del 2009 sense ingressar els cànons de l'aigua que cobra als abonats i que, per llei, ha de retornar a la Generalitat. L'empresa acumula un deute de més d'1,1 MEUR amb l'organisme, que ha decidit posar en coneixement de la fiscalia aquests impagaments. 

L'ACA va adreçar una carta a l'Ajuntament de Vidreres dimarts passat on informava que havia requerit aquests pagaments a l'empresa i que, a més, també havia fet arribar el cas a la fiscalia. Fonts de l'organisme, han remarcat que la competència de l'abastament de l'aigua recau en els municipis i, per això, recorden que és l'ajuntament qui ha de "vetllar pel compliment de la llei". "Són els ajuntaments els que decideixen si gestionen la competència de l'abastament de manera pública o privada i, per tant, l'ACA també pot demanar responsabilitats a l'Ajuntament de Vidreres", apunten les mateixes fonts.

Per la seva banda, l'alcalde de Vidreres, Jordi Camps, ha reconegut que van tenir coneixement d'aquesta situació fa una setmana però ha remarcat que l'ajuntament hi està al marge. "Nosaltres no tenim potestat i no podem fer-hi res, són temes d'empresa a empresa i l'ajuntament s'ha de mantenir al marge", ha valorat l'alcalde. 

Un capítol més en la polèmica de l'aigua

Aquest és un capítol més en la polèmica sobre l'aigua al municipi. L'alcalde, Jordi Camps, va anunciar durant el passat ple que l'ajuntament volia portar als jutjats l'empresa subministradora d'aigua a les urbanitzacions perquè fa anys que cobra unes tarifes superiors a les que estipula la Generalitat. 
A més, l'Oficia Antifrau ha requerit informació en diverses ocasions a l'ajuntament sobre la relació que hi ha entre el consistori i l'empresa subministradora. Els primers requeriments es van fer a l'abril però l'alcalde no els va entrar al registre fins al setembre, un fet que va provocar que Vidreres Som Tots- ERC sortís del govern al·legant pèrdua de confiança vers l'alcalde.