Detingut un conductor temerari amb 26 kg de haixix a sobre

L'home portava la droga repartida en unes cinquanta bossetes

El jutge ha enviat a presó un jove italià de 29 anys que duia amagats 26 quilos d'haixix al cotxe i que, per intentar escapar dels Mossos d'Esquadra, va protagonitzar una persecució al llarg d'una vintena de quilòmetres. Els agents van detectar el noi conduint a una velocitat excessiva per l'N-II a la variant de Figueres, però quan des del cotxe patrulla li van fer senyals perquè s'aturés, el detingut va pitjar encara més l'accelerador.

El jove va intentar burlar la policia al cap d'uns quilòmetres, agafant el trencant que porta a Vilademuls, però va tenir un accident contra uns arbres. Amb l'ajuda dels gossos ensinistrats, els mossos van descobrir que el noi portava 26 quilos d'haixix amagats en boss Els fets van tenir lloc dissabte passat pels voltants de tres quarts de dues de la matinada. Una patrulla de trànsit, que circulava per la variant de l'N-II, va veure tot d'una un cotxe que circulava a gran velocitat en sentit sud i feia diversos avançaments temeraris.

Els mossos van seguir el cotxe i van fer senyals al seu conductor perquè s'aturés. Aquest, però, en comptes de frenar encara va prémer més l'accelerador i va intentar fugir. El jove va arribar a conduir una vintena de quilòmetres per l'N-II, fins que va decidir agafar el trencant de la carretera local Gi-513, que porta cap a Vilademuls (Pla de l'Estany), amb intenció d'escapar.

Al cap de poca estona, però, el jove va tenir un accident. El cotxe va sortir de la carretera i va anar a parar contra uns arbres. Els mossos van avisar els efectius d'emergències perquè auxiliessin el noi i, després, una ambulància el va traslladar fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona, on se li va fer un reconeixement mèdic.

En paral·lel, els Mossos d'Esquadra van escorcollar el vehicle amb l'ajuda de gossos ensinistrats. A dins del cotxe, repartits en 50 bossetes, hi havia fins a 26 quilos d'haixix. La droga estava amagada dins la tapisseria i les portes posteriors del turisme.

Per això, els mossos van detenir el jove italià, de 29 anys i veí de Ravenna, per un delicte contra la seguretat del trànsit i un altre contra la salut pública per tràfic de drogues. El detingut, que no té antecedents, va passar ahir a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Després de prendre-li declaració, el jutge el va enviar a presó.