Judici per estafar 67.000 euros a l'assegurança inventant-se un accident

La documentació mèdica té dates contradictòries

L'Audiència de Girona jutja dos acusats d'inventar-se un accident de trànsit a Girona per estafar més de 67.000 euros a l'assegurança. Un dels dos implicats en la suposada estafa va tenir un primer accident de trànsit amb cotxe el gener del 2007.

Per aquesta topada, va cobrar poc més de 3.200 euros. Fiscalia i acusació particular creuen que, després d'aquest primer sinistre, es va posar d'acord amb l'altre acusat per fingir que s'havia trencat el turmell després d'una caiguda amb moto a Girona.

L'assegurança el va indemnitzar però després el va acusar d'haver fingit el segon accident colant informes mèdics del primer sinistre. Els acusats s'enfronten a 4 anys de presó.

El judici ha començat aquest dimarts al matí a la secció quarta de l'Audiència de Girona però ha quedat suspès perquè el fiscal ha demanat una ampliació de la instrucció. L'acusació pública vol que l'hospital Josep Trueta de Girona enviï una còpia de l'historial de la suposada víctima d'accident perquè sospita que hi ha alguns documents amb la data falsificada. El tribunal ha acceptat la petició i ha ajornat el judici fins al 21 d'octubre.

Oscar G. L. i Antonio R. L. s'enfronten a una pena de 4 anys de presó per un delicte d'estafa. Segons la fiscalia i l'acusació particular -que representa els interessos de la companyia asseguradora suposadament estafada-, els dos homes es van posar d'acord per fingir un accident de trànsit, pel qual van rebre una indemnització de 67.211,78 euros. Segons la tesi de les acusacions, els dos homes van aprofitar que el primer, Oscar G. L. va tenir un accident real un mes abans i van fer colar les seqüeles com a ferides del segon accident.

Pel primer accident, l'home ja havia cobrat una indemnització de 3.212,17 euros. Segons la seva versió durant la declaració que ha fet aquest dimarts al matí, l'accident va ser un xoc frontal amb un altre cotxe a l'alçada de Sant Gregori. L'acusat assegura que com a resultat d'aquest sinistre va patir "només" un esquinç d'espatlla i una fuetada cervical. Tot i que un informe policial i un altre de mèdic apunten que també es va trencar el turmell, l'home ha assegurat que no va ser així.

A preguntes del lletrat de la defensa, Gregori Martínez, l'home ha explicat que es va fracturar el turmell en el segon accident. "Vam caure de la moto i ja no em vaig poder ni aixecar ni caminar", ha explicat Oscar G. L. que ha detallat que ell i l'altre acusat anaven en moto en direcció a Germans Sàbat quan, en una corba, el vehicle va relliscar perquè el paviment estava moll. No van avisar la policia ni una ambulància, sinó que l'altre acusat -que es exparella de la seva tia- el va portar al metge directament amb moto.

L'acusat ha detallat que a la Clínica Girona li van detectar una fractura i el van haver d'intervenir quirúrgicament. Aquest suposat accident va ser el dia 4 de febrer del 2007, just un mes després de l'anterior, dia que, segons un altre informe mèdic, el jove ja estava ingressat a la clínica pendent d'operació. L'acusat s'ha desentès del ball de dates dels documents i ho ha atribuït a possibles errors de l'hospital i de la clínica.

Fiscalia i acusació particular, en canvi, creuen que els dos homes han orquestrat un engany per aconseguir treure diners a l'asseguradora. De fet, el lletrat de l'assegurança ha exposat durant el judici que l'any 2009 Oscar G. L. va tornar a reclamar per un altre accident presentant un informe amb les mateixes lesions de turmell.

El fiscal demana que condemnin els dos homes a 1 any i mig de presó per un delicte d'estafa. L'acusació particular eleva la petició a 4 anys. Ambdues demanen que tornin els diners que es van embutxacar. Les defenses, en canvi, en demanen l'absolució.