El PSC de Figueres denuncia 'pressions' del director del Festival de Circ

El socialista s'oposa a la subvenció del consistori a l'esdeveniment fins el 2017

El portaveu del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Figueres, Pere Casellas, ha denunciat aquest dilluns haver rebut correus electrònics "intimidadors" per la seva oposició a la decisió del govern municipal d'aportar una cinquena part del finançament anual per a la celebració del Festival del Circ fins el 2017.

Segons Casellas, els correus, que també ha rebut la portaveu d'ERC, Mireia Mata, els ha enviat el mateix president de la fundació organitzadora del festival, Genís Matabosch, i el seu assistent, ridiculitzant els arguments dels dos grups en contra de la decisió del govern municipal de comprometre una partida de 465.000 euros en els propers cinc anys per finançar el festival. Pere Casellas ha apuntat que el primer correu el va rebre l'endemà del ple municipal celebrat dimarts de la setmana passada on, tant el grup municipal del PSC com el d'ERC, van votar en contra de la decisió del govern municipal de CIU de finançar fins el 2017 un 20% del pressupost anual del Festival del Circ de Figueres.

Segons Casellas, en els primers correus, el manager assistent de la Circus Arts Foundation, l'entitat organitzadora del certamen, ridiculitzava i posava en dubte els arguments dels dos grups per oposar-se a la decisió del govern municipal. Entre aquestes raons, la principal, segons Casellas, és que el consistori ha "hipotecat" els comptes municipals sense un estudi d'impacte econòmic que justifiqui aquesta despesa.

Casellas ha afegit que també ha arribat a rebre correus del mateix president de la fundació organitzadora, Genís Matabosch, recordant-li que en anteriors edicions del festival ell i la seva família havien rebut entrades per assisitir al certamen i que llavors no va posar tants problemes.

L'altre objectiu dels correus electrònics, sempre segons Casellas, era el festival Acústica de Figueres del que asseguraven que no té cap repercussió positiva per a la ciutat, quan aquest sí, ha recordat el portaveu del PSC, compta amb un acurat estudi d'impacte econòmic elaborat per la Universitat de Barcelona que en justifica la seva celebració i aposta per part del consistori.

A l'hora de valorar l'objectiu dels correus, Casellas ha assegurat que el que perseguien era evitar que s'esclareixi en què es gasta els diners l'ajuntament i posar entrebancs a l'obligatòria tasca de "fiscalització de l'acció de govern" per part dels grups de la oposició.

Per tot això, Casellas ha assegurat que "gratarà" per conèixer els detalls de l'acord signat entre l'Ajuntament de Figueres i la fundació organitzadora del festival perquè s'ha fet "amb molta opacitat" i sense justificar que una ciutat com Figueres, sense cap tració en el món del circ i amb necessitats molt més urgents, comprometi una part important del seu pressupost fins el 2017.