Judici a un home que va calar foc al pis de la seva mare perquè 'li portava mals records'

L'acusat, un veí de Cassà de la Selva, va fer servir un insecticida i un encenedor

El fiscal demana una pena de divuit anys de presó per a un home que va calar foc al pis on viu la seva mare perquè li portava "mals records". El processat, un veí de Cassà de la Selva de 38 anys, va fer servir un aerosol i un encenedor perquè les flames s'estenguessin amb rapidesa per l'habitatge. L'incendi va obligar a desallotjar una quinzena de veïns del bloc i van ser necessàries quatre dotacions dels Bombers per poder apagar les flames.

El fiscal imputa a l'acusat un delicte d'incendi amb perill per a les persones i un altre de temptativa de robatori amb violència. I és que, un cop va haver tornat a casa, el processat va intentar robar al seu company de pis, amenaçant-lo amb un ganivet de cuina. Els fets, que arribaran a judici a l'Audiència de Girona, van tenir lloc ara fa dos anys, el 4 d'agost del 2011. El processat, Joel P.G., aleshores tenia 36 anys. Aquell dia, cap al capvespre, el processat va anar fins al pis on havia viscut amb la seva mare, uns baixos del carrer Provincial de Cassà de la Selva, amb intenció de calcinar l'habitatge.

Segons recull el fiscal, l'acusat actuava mogut "pels mals records que li portava aquell domicili". Un cop a dins del pis, el processat va començar a encendre diversos objectes. Amb intenció que les flames es propaguessin amb rapidesa, l'home va fer servir un bufador casolà.

Per això, va agafar un insecticida en aerosol, hi va acostar un encenedor, i va començar a ruixar amb la flama diverses parts del pis. Després, mentre l'incendi anava en augment, va marxar del lloc.

Segons l'escrit de qualificacions provisionals, mentre calava foc al pis de la seva mare, Joel P.G. "era conscient" que al bloc de pisos "hi havia diversos veïns que aleshores es trobaven a casa seva". En total, l'incendi va obligar a desallotjar quinze inquilins i van caldre quatre dotacions dels Bombers per poder sufocar i extingir les flames.

El foc va afectar només el pis on vivia la mare del processat, que hi estava de lloguer. En total, els danys que les flames van provocar a les parets i als mobles s'han valorat en 22.326 euros.

Amenaça amb una ganivet de cuina

El processat, però, no va acabar aquí el seu particular currículum. Després de calar foc al pis de la seva mare, va tornar fins allà on vivia, un habitatge situat al carrer Clot del mateix municipi. Allà, Joel P.G. va intentar robar al seu company de pis, amenaçant-lo amb un ganivet de cuina de grans dimensions.

Segons recull el fiscal, l'acusat es va plantar davant l'altre home i, sense deixar d'esgrimir el ganivet, li va exigir que li entregués diners. Tot i això, com que l'altre s'hi va resistir, el processat va marxar sense aconseguir el seu objectiu.

El fiscal imputa a l'acusat un delicte d'incendi amb perill per a les persones i una temptativa de robatori amb intimidació amb ús d'instrument perillós. Per al primer, demana una condemna de quinze anys de presó. I per al segon, una altra de tres anys. En matèria de responsabilitat civil, el ministeri públic sol·licita que el processat indemnitzi el propietari del pis on la seva mare vivia de lloguer amb els 22.326 euros, la suma en què s'han valorat els danys derivats de l'incendi.