Un veí de Vila-sacra es confessa autor del crim de Castelló d'Empúries

El detingut passarà a disposició judicial demà a les nou del matí a Figueres

Els mossos van detenir divendres a la nit un home d'uns 50 anys, veí de Vila-sacra (Alt Empordà), que va confessar voluntàriament haver mort el jove de 34 anys, d'origen marroquí i nacionalitat espanyola, el cos del qual es va localitzar dins del riu Muga a Castelló d'Empúries aquest passat divendres.

L'autor del crim és el propietari del camp de marihuana prop del qual es va trobar el vehicle de la víctima. El detingut assegura que el jove acostumava a robar-li droga i que, quan el va sorprendre, el va amenaçar amb una navalla.

Llavors, l'home li va disparar tres trets al pit i al coll amb una escopeta. El detingut passarà a disposició judicial del Jutjat de Figueres demà a les nou del matí.

Tal com ha avançat 'El Punt Avui', l'autor del crim va confessar els fets aquest passat divendres a la nit quan els Mossos d'Esquadra van entrar i registrar el seu domicili situat a Vila-sacra. En aquells moments, el detingut ja es trobava amb el seu advocat. L'home, d'uns 50 anys de nacionalitat espanyola, té parella, un fill i és el propietari del camp de marihuana - amb unes 40 plantes- que es va localitzar prop del lloc on es va trobar el vehicle de la víctima. Des d'un principi, els agents ja van detectar restes de sang en aquest camp i, estirant del fil, van localitzar el seu propietari.

Segons han explicat a l'ACN fonts properes del cas, el detingut va explicar que la víctima acostumava a robar-li marihuana i, per això, havia decidit muntar una tenda de campanya per passar-hi les nits i vigilar la seva propietat. A més, l'home ja havia amenaçat de mort  la víctima en altres ocasions si continuava robant-li marihuana o el veia per allà. En principi, el crim s'hauria comés aquest dimecres després que el propietari hauria sorprès la víctima robant cabdells de marihuana. L'arrestat ha explicat que van començar a discutir fins que el jove el va amenaçar amb una navalla. Va ser llavors quan el detingut va disparar-li tres trets al coll i al pit amb la seva escopeta. Uns trets que es van efectuar a poca distància i que van causar-li la mort.

El cadàver de la víctima el va trobar una veïna de Castelló d'Empúries aquest divendres al matí mentre passejava el seu gos pel riu Muga. El cos es trobava embolicat en plàstics a tocar d'un passallís situat al camí de can Gorgot. El jove duia la documentació a sobre i gràcies a això es va poder confirmar que es tractava d'un home que constava com a desaparegut des del dimecres. Els Mossos ja van explicar que la germana de la víctima va ser qui va posar la denúncia de desaparició el passat 3 d'octubre davant la comissaria de Figueres en veure que no es presentava a dinar tal i com estava previst.

L'autor del crim passarà a disposició judicial aquest dilluns a les nou del matí als Jutjats de Figueres. L'home, hauria tornat a confessar els fets, davant dels agents durant aquest cap de setmana. El cas es troba sota secret de sumari i els mossos continuen investigant-ho.