Olot encarrega a la UdG un diagnòstic de la realitat dels joves a la ciutat

L'objectiu és tenir una "radiografia" i establir les línies principals del Pla local 2025-2029

L'Ajuntament d'Olot (Garrotxa) ha encarregat al Grup de Recerca Liberi de la Universitat de Girona (UdG) una diagnosi de la realitat dels joves de la ciutat amb l'objectiu de tenir una "radiografia" i poder establir les línies estratègiques per al Pla Local de Joventut 2025-2029, que s'haurà d'aprovar aquest any. La voluntat és identificar "les necessitats i interessos de la població jove, d'entre 16 i 29 anys, des d'una perspectiva multidimensional i interseccional per comprendre la realitat local". L'estudi es va començar a elaborar el mes de novembre i tindrà una durada de sis mesos.

El procés d'anàlisi i diagnòstic ha de permetre establir una radiografia de les necessitats de la població jove, de quins espais utilitzen i per què, quins són els seus interessos i preocupacions, quina és la seva realitat i com s'imaginen el futur.

El grup de recerca proposa un treball centrat a donar veu a les persones joves amb la voluntat de recollir propostes o orientacions que permetin definir les principals línies de les polítiques locals de joventut.

Per a la diagnosi comptaran amb la recollida i anàlisi de dades, tant quantitatives com qualitatives, disponibles al padró municipal, als serveis professionals i a l'Observatori Social de la Garrotxa, així com als principals estudis i informes de les organitzacions del territori. Per altra banda, es treballarà amb grups de discussió formats tant per tècnics com per professionals que treballin amb aquest sector i els mateixos joves.