Enxampen un jove que cultivava unes 400 plantes de marihuana a Vilafant

El detingut ja ha ingressat a presó

Els Mossos d'Esquadra han enxampat un jove de 25 anys, de nacionalitat dominicana i veí de Vilafant (Alt Empordà), com autor d'un delicte contra la salut pública. Els agents van poder-lo enxampar el passat 29 de setembre després de rebre un avís d'una possible baralla en un domicili particular d'aquesta població. En el decurs de la inspecció, els agents van localitzar 387 plantes de marihuana dins de l'habitatge.

El detingut va assegurar que ell només es feia càrrec del manteniment de les plantes i que desconeixia qui era el propietari. El noi, que tenia dues ordres de crida i recerca pendents per un delicte d'amenaces i un altre de lesions, ja va ingressar a presó el passat 30 de setembre. Els fets van succeir el passat 29 de setembre quan els mossos van rebre un avís d'una possible baralla en un domicili particular de Vilafant. Una patrulla es va adreçar al lloc dels fets i, després de comprovar que en aquell moment no es sentia cap mena de crit o soroll, va decidir fer una investigació més exhaustiva. Per això, van contactar amb la persona que residia a l'habitatge i van inspeccionar l'interior del domicili.

A dins de l'immoble van localitzar un total de 387 plantes de marihuana, 20 transformadors elèctrics, una instal·lació de reg, 21 làmpades, un sistema de ventilació i quatre garrafes de fertilitzants. Les plantes estaven distribuïdes en diferents estances de l'habitatge i els agents van poder comprovar que la instal·lació elèctrica estava connectada de manera fraudulenta a la xarxa del carrer.

El detingut va assegurar que ell no era el propietari de l'immoble, que desconeixia qui ho gestionava, i que només es feia càrrec del manteniment de les plantes. Davant totes aquestes evidències, els agents van decidir detenir-lo per un delicte contra la salut pública i per la seva relació amb el cultiu massiu de marihuana.

Durant la posterior investigació, els policies van comprovar que el jove tenia dues ordres de crida i recerca pendents emeses per dos jutjats de Pamplona, una per un delicte d'amenaces i una altra per un delicte de lesions. Per tot això, el jove va passar a disposició judicial del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el passat 30 de setembre que va decretar el seu ingrés a presó.