La Diputació ajudarà els museus gironins perquè impulsin projectes didàctics

L'ens ha obert una línia de subvencions amb una partida global d'uns 450.000 euros

La Diputació de Girona vol que els museus de les comarques gironines s'acostin més a la ciutadania i creïn nous projectes culturals. Per això, ha engegat una línia de subvencions per aquells centres que millorin les seves prestacions, programacions o atreguin nous segments de població.

Aquest divendres s'obrirà el període per sol·licitar aquestes ajudes i la convocatòria s'allargarà fins el 15 d'octubre. En total, la Diputació destinarà 448.000 euros i busca projectes que converteixin els museus en institucions rellevants dins del turisme cultural. Aquestes ajudes ja es van començar a lliurar l'any 2007 però enguany s'han fixat uns criteris pactats entre tots els museus per qui hi vulgui accedir.

Aquesta línia d'ajuts ja es va començar a lliurar l'any 2007 però enguany, com a novetat, han fixat un conjunt de criteris pactats entre tots els museus per tal de poder-hi accedir. La voluntat de la Diputació és que els museus registrats al catàleg oficial de la Generalitat puguin continuar oferint els seus servies i millorar les seves prestacions.

Els nous criteris pactats marquen que es subvencionaran actuacions que busquin acostar els museus a la societat mitjançant mètodes didàctics i de qualitat, amb la programació d'una oferta d'activitats culturals i de lleure que generin canals de comunicació més fluids o accions que atreguin nous segments de població. També hi poden optar aquells centres que vulguin fer actuacions de sensibilització en els àmbits del patrimoni cultural, natural, integració o destinades a la funció social dels museus.

La intenció és que els museus es puguin posicionar com institucions rellevants dins de l'expansió del turisme cultural i millorar la comunicació entre els diversos centres, amb institucions o empreses. El programa preveu una partida global de 448.000 euros per aquest 2013 dels quals més de la meitat, 240.000, els aporta directament la Diputació i la resta la Generalitat. El període per sol·licitar una ajuda començarà aquest divendres dia 4 d'octubre i finalitzarà el proper 15 d'octubre.