El PSC titlla les inversions de l'Estat a Girona per al 2014 de 'ridícules'

Rafel Bruguera sosté que els pressupostos són "insensibles socialment, injustos territorialment i il·legals"

El senador socialista Rafel Bruguera ha estat l'encarregat de valorar els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2014. Segons Bruguera, les inversions previstes a la demarcació són "ridícules" i no responen a les necessitats del territori, amb casos com els de l'N-II on només hi ha diners per acabar el tram Sils-Caldes i, per a la resta, només s'han consignat partides per redactar projectes.

El senador ha assegurat que són conscients de les dificultats econòmiques però que ja preparen esmenes. A més, ha criticat que els compromisos amb Girona "no van més enllà de la campanya electoral". "Són uns pressupostos insensibles socialment, injustos territorialment i il·legals", ha declarat.

El senador socialista és portaveu de l'Entesa al Senat en la comissió de pressupostos i aquest dimecres ha volgut valorar els comptes per al 2014 que ha presentat l'executiu del PP. Bruguera ha criticat que Catalunya pateix un "greuge comparatiu" respecte altres comunitats autònomes, tot i que no ho ha volgut relacionar amb el procés sobiranista que viu el país. 


Per Bruguera, el PP fa "política de mitges veritats" perquè considera que els compromisos expressats durant la campanya electoral no es compleixen. A més, ha criticat que des del govern espanyol es defensi que són "els pressupostos de la recuperació" perquè assegura que no beneficien ni als aturats, ni als treballadors públics, malalts crònics o estudiants, entre d'altres. "Són uns pressupostos insensibles socialment, injustos territorialment i il·legals perquè no compleixen l'Estatut", ha valorat.

El projecte de PGE per al 2014 consigna 42,45 MEUR a la demarcació, un 62% menys que l'any passat. Pel que fa a l'N-II, una de les obres més reivindicades, en preveu 19 MEUR i només hi ha una partida important (de més de 9 MEUR) per acabar les obres entre Sils i Caldes. Per al tram Sils-Maçanet de la Selva la inversió és de 2 MEUR i pels trams del nord de Girona només hi ha diners per avançar en la redacció de projectes ja que les inversions grans no es preveuen fins a partir del 2017. El senador socialista ha qualificat aquestes inversions de "ridícules" i ha dit que no estan a l'alçada de les necessitats del territori.

Per això, ja ha avançat que des del partit treballen per reunir-se amb alcaldes i càrrecs polítics territorials per definir quines esmenes presentaran. "Farem propostes amb seny i moderació, conscients de la situació econòmica", ha apuntat. Bruguera ha avançat que una de les esmenes serà per demanar que s'inclogui una partida per a la redacció de la variant nord d'Olot.