La Principal de la Bisbal serà la protagonista del pregó de les Festes de Girona

La ciutat donarà el tret de sortida a les Fires de Sant Narcís amb un pregó-espectacle

La cobla La Principal de la Bisbal serà la protagonista del pregó de Fires d'aquest any. L'alcalde i el director de la cobla han presentat aquest dimecres el "pregó-espectacle" que el proper 25 d'octubre, a les vuit del vespre, obrirà els deu dies de festes a la ciutat. Puigdemont ha destacat que, aquest 2013, es presenta "un pregó, més que un pregoner" i que serà un acte "especial", amb el qual l'ajuntament se suma al 125è aniversari de la cobla i, al mateix temps, també s'homenatja "la vocació i tradició sardanista de la ciutat".

Tot i que tant Puigdemont com Cassú han volgut mantenir la sorpresa sobre el pregó, que es farà a la plaça del Vi, sí que n'han avançat alguns detalls. La música en serà la principal protagonista i, a més, l'espectacle respondrà a la tradició centreeuropea d'inserir-la a l'espai urbà.

"La meva orquestra estarà a la plaça del Vi i, per tant, el que pretenem és conjuntar paraules amb músiques, sentiments i emocions, conduïdes pel pregó i vestides amb música, que serà gironina o feta per gironins", ha explicat Cassús. El director de la cobla La Principal de la Bisbal també ha dit que l'espectacle-pregó serà "innovador" i que tindrà "un punt de risc".

La Principal de la Bisbal celebra aquest 2013 el seu 125è aniversari. Es va fundar l'any 1888, durant la Renaixença, moment en el qual aquesta cobla va ser decisiva per divulgar la sardana arreu del país. Per celebrar l'efemèride, durant tot aquest any es porten a terme diferents activitats commemoratives, que es van engegar el 3 de març al Teatre Mundial de la Bisbal d'Empordà i que s'allargaran fins a principis del 2014.