Gelatiamo s'obre a l'exterior amb franquícies al Senegal, Marroc i Guatemala

L'any passat, la firma va incrementar la seva facturació en més d'un 6%

En els darrers quatre anys, Gelatiamo ha centrat la seva estratègia de negoci a expandir-se arreu de la península. I durant aquest temps, ja ha obert vuit franquícies en diferents punts de l'estat espanyol (entre d'altres, a Alacant). Ara, la cadena gironina de gelats artesans fa un pas més i s'obre a l'exterior. De fet, ja ha lligat projectes per obrir franquícies a l'Àfrica (Senegal i el Marroc) i a l'Amèrica del Sud (Guatemala).

A l'hora d'obrir una franquícia de Gelatiamo, no es necessita personal especialitzat del sector. I és que, com explica la seva directora general, Ana Martín, el model de la cadena gironina "és una bona alternativa per a qualsevol tipus d'emprenedor". Allò que fa Gelatiamo és donar assessorament tècnic i financer a aquells qui decideixin obrir un establiment sota el seu paraigües.

Els establiments Gelatiano fan entre 40 i 150 metres quadrats (depenent si estan al carrer o bé en un centre comercial). Tot el transport de matèria primera es fa en sec i, segons ressalta Martín, aquells qui vulguin obrir-ne un, en fan prou "amb una inversió inferior a la mitjana del sector, que dóna un model de negoci que funciona".

Apart d'obrir-se a l'exterior, Gelatiamo continua consolidant la seva presència a Catalunya. I en concret, a Girona, la ciutat que ha vist néixer aquesta cadena. A l'octubre, Gelatiamo aixecarà persianes d'un nou establiment a la plaça Poeta Marquina, que se sumarà a l'altre que ja té en aquesta ciutat.

A més dels dos de Girona, Gelatiamo també té establiments a Palamós, Platja d'Aro, Besalú, Torredembarra, Barcelona i Mataró.

Un 7,5% més de beneficis

Gelatiamo va néixer a Girona com un grup de gelateries-creperies amb la vista posada a funcionar mitjançant franquícies. Inicialment, oferia gelats artesans, però al 2010 va incorporar a la seva carta la cafeteria i l'snack italià. L'any passat, l'empresa va tancar l'exercici facturant un 6,8% i incrementant el seus beneficies en un 7,5%.

Ara, amb el nou pas cap a l'estranger, l'empresa també busca un soci estratègic o financer que li recolzi el procés d'expansió. El gelat artesà Gelatiamo, que conté un 40% de fruita fresca, s'elabora cada dia als diferents punts de venda. El model de negoci de la cadena gironina es completa amb granissats, creps, gofres, milkshakes, smoothies i també snacks italians (foccacias, piadines i bruschettas). La carta també ofereix una selecció de tes, cafès i xocolates.