Puig lamenta la manca d'inversió de l'Estat a Catalunya

El conseller d'Empresa i Ocupació esperona els empresaris hotelers gironins a continuar buscant nous mercats

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha lamentat que les inversions que l'Estat preveu fer a Catalunya el 2014 siguin un 9,4% del total mentre és el 16% de la població i genera el 20% de la riquesa.

"Clar que aquí tenim un dèficit i per això els país està fent el que està fent", ha dit Puig. Ho ha dit durant la celebració del desè aniversari del dia Mundial del Turisme que ha organitzat la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona al Castell de Biart, a Masarac (Alt Empordà).

Puig ha agraït als empresaris la feina feta i els ha esperonat a seguir buscant nous mercats i nous productes per superar les dificultats.

El titular d'Empresa i Ocupació ha transmès durant el seu discurs un missatge optimista basant-se en els indicis que apunten que la crisi "ja ha tocat fons" però ha insistit que cal continuar treballant amb les "fortaleses" de l'economia catalana per seguir creixent i superar les dificultats.

Puig també ha aprofitat la presència d'empresaris del sector hoteler gironí per agraïr-los la feina feta i per haver apostat per un servei de qualitat. "Sou molt més que un sector", ha dit i els ha convidat a seguir treballant conjuntament amb les administracions per buscar noves estratègies. En aquest sentit, ha esperonat els empresaris a continuar amb la recerca de nous productes i experiències que puguin atraure nous clients i fer-se així un lloc enmig dels altres competidors.

El conseller també ha fet referència a les "limitacions" que té la demarcació a nivell d'infraestructures i ha posat l'exemple del port de Palamós que encara no ha estat reconegut com a espai Schengen o l'altra meitat de l'anella de les Gavarres que està pendent.

Durant la seva intervenció, ha fet un reconeixement al desaparegut empresari Jordi Comas, tal com també ha fet el president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, al començament del seu discurs. Escudero ha aprofitat la presència del conseller i també de representants d'altres administracions, com ara del subdelegat del govern espanyol a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, per fer un seguit de reclamacions, com ara millorar les infraestructures a la demarcació o reclamar que la Llei de jocs i apostes a Catalunya sigui "menys restrictiva" i faciliti l'obertura de nous casinos.