El Còrdova s'imposa a un Girona sense idees

Els gironins no poden contrarrestar els gols de Xisco per partida doble i cauen per 2-0

Partit d'alta vibració a la Liga Adelante entre dos equips de la part alta de la classificació que veien com es presentava una bona oportunitat per a reafirmar-se entre els capdavanters o, per contra, baixar prestacions a la lliga. El Girona, per la seva banda, no ha pogut superar el domini que han imposat des de bon principi els andalusos i han vist com Xisco, per partida doble, trencava les aspiracions gironines.

Ja des del primer minut de la primera part, s'ha pogut observar dos conjunts molt pròxims en quant a intensitat i qualitat, però amb un Còrdova que ha començat a dominar la possessió i tanmateix ha estat capaç de crear més oportunitats que el conjunt gironí, que s'ha vist ofegat per l'equip andalús. Especialment, però, al migcamp, on  el cansament de jugadors importants com Matamala i Eloi, sumat a l'absència de jugadors com Timor, ha resultat avui un factor clau a favor del Còrdova.

Amb tot, el davanter blanc-i-verd Xisco ha tingut a les seves botes l'ocasió més clara de la primera quan, al minut vint-i-tres, ha estat a punt d'avançar els locals en una jugada que ha deixat el jugador mallorquí davant la porteria buida però que en una estranya paràbola de la pilota, ha acabat amb un inexplicable error per part del davanter. Poc després, Felipe Sanchón seria a punt de contrarestar l'ocasió per part del Girona en una bona jugada de Carmona, però el xut ha sortit fregant el pal esquerre de Saraiz. Els locals han continuat, doncs, dominant clarament amb un Girona arrelat a les contres que oferia la connexió Carmona-Felipe Sanchón.

Semblava que el Girona podria recuperar sensacions després del descans, però la història ha estat pràcticament calcada a la primera part del matx. El Còrdova ha imposat el seu ritme i ha pujat les línies, amb la qual cosa ha trobat les ocasions més clares del partit, partint sempre de jugades perilloses per banda, aprofitant sempre els extrems i amb Xisco com a referent ofensiu, però també amb una gran solvència defensiva.

Així doncs, al minut cinquanta-cinc el jove Ramalho ha comès penalt sobre López Silva, que Xisco s'ha encarregat de fer pujar al marcador. La jugada ha acabat, doncs, en segona targeta per l'ex de l'Athletic de Bilbao i amb inferioritat per a un Girona que s'ha vist aleshores superat en tots els aspectes. Els blancs-i-vermells ho han anat intentant tímidament amb incorporacions de Juanlu Hens i Chando, sempre al contraatac, però al minut seixanta-vuit un altre cop Xisco ha acabat amb les aspiracions gironines amb el segon gol del Còrdova després d'una bona passada de Pacheco i millor control del mallorquí.  Amb aquesta derrota, el Girona F.C es troba en una situació còmode a quatre punts del descens, però torna a Montilivi amb la sensació de poder oferir més futbol.

FITXA TÈCNICA

2.- CÒRDOVA: Saizar; Janse, Fran Cruz, Bernardo, Dani Espejo; Luso (Pelayo, m. 70), Abel; Pedro (Pacheco, m. 65), López Silva; Caballero (Uli Dávila, m. 81); Xisco.

0.- GIRONA: Becerra; Ramalho, Migue, Carles Mas, Junca; Richy (Vivancos, m. 81), Matamala; Juanlu, Eloi (Gerard Bordás, m. 61), Felipe Sanchón; Carmona (Chando, m. 61).

Àrbitre: Trujillo Suárez (Comitè Tenerife). Expulsa per doble groga a Ramalho (m. 55) i amb vermella directa a Juncà (m. 91). Amonesta als locals Luso, Janse i López Silva i als visitants Carles Mas y Juncà.

GOLS: 1-0, m. 56: Xisco, de penalt. 2-0, m. 68: Xisco.