L'alcalde de Vidreres reconeix que no va registrar els requeriments d'Antifrau

Argumenta que no ho va fer perquè demanaven "assumptes personals"

Després de dues setmanes de silenci, l'alcalde de Vidreres, Jordi Camps (CiU), ha volgut donar la seva versió sobre la investigació de l'Oficina Antifrau i de la sortida del govern de Vidreres Som Tots- ERC (VsT-ERC), soci de convergència durant els dos primers anys de mandat. 

El primer requeriment d'Antifrau va arribar a l'ajuntament el 15 d'abril i, segons Camps, la investigació va iniciar-se per una denúncia i no d'ofici. Aquell primer requeriment no va passar pel registre, així com tampoc la resta de cartes que Antifrau va enviar a l'ajuntament fins al setembre. VsT-ERC havia acusat l'alcalde d'haver amagat aquest assumpte, ja que es va assabentar de la investigació el 10 de setembre quan va arribar el darrer requeriment. En aquesta ocasió, Antifrau no només va enviar un escrit adreçat a l'alcalde sinó que en va fer un altre directament al secretari, posant-lo en coneixement que l'ajuntament no havia respost a les seves reiterades peticions i que, per tant, s'estava vulnerant la llei.

La informació requerida per l'Oficina Antifrau feia referència a la relació de l'ajuntament amb l'empresa subministradora d'aigua a les urbanitzacions i també a la compatibilitat laboral de l'alcalde, per tal de comprovar si una empresa que havia tingut encara estava activa o no.

Camps ha reconegut que va rebre el primer requeriment a l'abril i que no ho va registrar. Segons ha justificat, pensava que Antifrau estava barrejant "assumptes personals amb qüestions de l'ajuntament". "Hauria d'haver tornat la carta i demanar que ho tramitessin per separat, per això no ho vaig registrar", ha admès. Després d'aquest requeriment, en va venir un altre el 15 de maig que tampoc va passar per registre.

Les trobades amb Antifrau

Segons ha reconegut l'alcalde, la primera comunicació que va tenir amb l'Oficina Antifrau va ser el 13 de juny quan s'hi va presentar personalment i de forma voluntària. "Se m'ha acusat de no donar resposta a Antifrau i és mentida, m'hi vaig reunir i vam estar parlant molta estona, em van demanar tot un seguit de documentació", ha explicat Camps, que assegura que el secretari n'estava al corrent. L'alcalde va entregar només part d'aquesta documentació el 7 d'agost però, segons consta a la documentació d'Antifrau, sense passar-la pel registre de sortida de l'ajuntament. Per tant, la investigació d'Antifrau continuava sense constar enlloc. 

Camps no ha sabut donar cap explicació a per què des que va rebre el primer requeriment a l'abril -en el que Antifrau donava 20 dies naturals per aportar la documentació- fins al juny que va anar personalment a l'Oficina no va informar d'aquesta investigació ni va registrar els documents. "Durant la reunió amb Antifrau em van demanar que fos discret, que la informació era confidencial", ha argumentat.

Ningú en sabia res

De fet, l'alcalde ha reconegut que durant tot el procés fins al setembre -quan el cas esclata perquè el secretari també rep un requeriment d'Antifrau i, immediatament, l'entra al registre- no va informar ni els regidors del seu grup ni tampoc els socis de govern de VsT-ERC. "El secretari ho va explicar, no em va donar temps, crec que era un tema que s'hauria d'haver tractat en junta de govern", ha assenyalat.

En relació a la compatibilitat, Camps ha assegurat que la seva empresa està inactiva des del 2011 i per això no ha sol·licitat mai un informe de compatibilitats. A més, ha defensat que el seu soci de govern n'estava al corrent i que, fins i tot, hi ha un informe de secretaria que avala que no cobra cap retribució per part de cap empresa privada.

En referència al tema de l'aigua, Camps ha estat acusat d'afavorir l'empresa que subministra el servei a les urbanitzacions perquè és amic d'un dels fills dels amos. "Tinc amistat amb un dels fills però tinc la mateixa relació amb l'empresa que els alcaldes anteriors", ha afirmat Camps, que assegura que "sap greu que t'involucrin amb la feina dels pares dels amics". 

Camps ha lamentat que VsT-ERC hagi decidit sortir del govern i ha defensat que sempre ha actuat amb transparència amb els temes relacionats amb l'aigua. "Són moments difícils i hem d'estar tots units pel poble i deixar-nos de sigles, les ànsies de poder han de quedar a part, perquè sinó qui perd és el poble", ha declarat. 
Aquesta setmana, a més, una regidora del seu grup, Genoveva Mor, va decidir plegar al·legant motius de "consciència i personals". Camps ho ha desvinculat de la polèmica per la investigació d'Antifrau i ha assegurat que la regidora ja feia mesos que havia comentat que volia plegar.